Louis van Gaal reageert fel op spraakmakend interview van Gullit: ‘Dat is onzin’

Louis van Gaal gaf vandaag een persconferentie in het kader van het duel Nederland – Polen en daarin slaat de bondscoach hard terug naar Ruud Gullit, die eerder deze week een sspraakmakend interview gaf aan sportmagazine Helden. De bondscoach ging in op de bewering van de iconische voetballer dat donkere spelers weliswaar wel assistent mogen worden van de bondscoach, maar vervolgens geen veldtrainingen mogen geven.”Ik verbaas me altijd dat hij vanuit zijn woning in Italië of Amsterdam Zuid kan zien of een assistent-trainer een training geeft, of niet”, aldus Van Gaal.

Volgens de bondscoach krijgt zijn huidige assistent degelijk de ruimte om trainingen te geven. “Assistent Edgar Davids heeft net nog een Italiaanse droogtraining gegeven. Ik wil spelers niet onnodig belasten. Bij een droogtraining oefenen de spelers met een lagere intensiteit. Dat doen ze in Italië bijna elke dag. Omdat hij heel lang in Italië heeft gespeeld, kan Davids dat beter dan ik.”

Ook liet Louis van Gaal zich uit over zijn voormalige assistentie Henk Fraser: “Henk Fraser heeft fantastisch gepresteerd, met kleine ploegen heeft hij groots gepresteerd en hij heeft de KNVB Beker gewonnen En hij heeft ook trainingen gegeven bij Louis van Gaal. Dan moet je wel goed zijn. Hij heeft nu gekozen voor een fantastische job bij FC Utrecht, waar hij meer mogelijkheden heeft dan bij Sparta. Ik heb er alles aan gedaan om Fraser te behouden.” Hij sloot zijn persconferentie als volgt af: “Bij mij geeft iedere assistent trainingen.”