Maak kennis met de eerste 7 tegenstanders van Kid Colombia tijdens de Red Bull BC-One World Final

Lilou - Performance
Ieder jaar worden er op verschillende Red Bull evenementen de beste B-Boys & Girls verzameld om mee te doen aan ‘s werelds belangrijkste breakdance competitie. De 16 uitverkorenen strijden a.s. zaterdag in Japan 1-op-1 om de titel Red Bull BC One Champion en natuurlijk een plekje in het All Star team van Red Bull.

De wedstrijd wordt dit jaar alweer voor de dertiende keer gehouden en one of our own B-Boy Kid Colombia vertelde in ons item al dat hij meedoet aan het prestigieuze event. Alle liefhebbers van breakdance zitten hier goed, want wij zenden de finale live uit. Vanaf zaterdagochtend 11:30 is het spektakel live te volgen op Puna.nl, dus zorg dat je er klaar voor zit. Om jullie voor te bereiden op de finale in Japan hebben we wat informatie over de deelnemers verzameld:

Taisuku
B-Boy Taisuke uit Japan, maakte dankzij zijn zus in ’97 voor het eerst kennis met breakdancing. Een jaar later schreef hij zich in bij een breakdance school en sindsdien is hij niet meer te stoppen. Hij heeft de afgelopen negen jaar met zes Red Bull BC One events meegedaan. Taisuke’s stijl en signature move DEF AIR maakt hem simpel en grootst tegelijk. Met zijn simpele dansstijl, bestaande uit een serie van basismoves, een variatie van top rocks en acrobatische powermoves laat hij elke battle een stevige indruk achter.

Victor
Victor uit Florida omschrijft zijn stijl als fun, vrij en energiek. Hij combineert blow-ups met POW moves om de WOW-factor in zijn performance te creëren. Over het algemeen begint Victor zijn performance met kleine ingetogen bewegingen, om vervolgens te exploderen met zijn grote energieke freestyle moves. In 2013 ging hij er bij de Red Bull Orlando Cypher met de winst vandoor. Ook deed hij in 2012 en 2015 met twee wereld finales van Red Bull.

Issei
Issei was zes jaar oud toen hij voor het eerst kennismaakte met zijn passie breakdancing. Een van zijn vrienden nam hem mee naar een B-Boy evenement in een dans studio, waar hij jaren later nog steeds gebruik van maakt. Tijdens de finale legt hij de focus op zijn signature move – the Power Move, die volgens hem goed samen gaat met de gekozen muziek. Issei is meer dan bekend met de competitie. In 2012 stond hij in de wereldfinale en in 2013, 2014 én 2015 stond hij in verschillende regionale finales van Azië.

Kleju
Tomasz Kuli a.k.a. Kleju uit Polen is een flexibele en vooral meeslepende B-Boy. Hij heeft een originele stijl en zijn skills liggen in swift en verfijnd voetwerk. Maar ook heeft hij hele specifieke power moves en een uitgesproken battle stijl. Begin 2002 is hij begonnen met breakdancing in Krakau en in zes jaar tijd heeft hij in de internationale scene een naam voor zichzelf weten te maken. Hij doet wereldwijd mee aan battles, jureert, geeft workshops en lessen in B-Boying en treedt op in theater en streetshows.

Cheerito
De Russische Evgeny Pervushkin, a.k.a. Cheerito zag in 2001 voor eerst B-Boying op tv, maar begon drie jaar later pas met B-Boying. Cheerito staat bekend om zijn opmerkelijke flexibiliteit en zijn fusie van salsa en house elementen in zijn B-Boy stijl. Cheerito is geobsedeerd door zowel muziek als dans. Hij heeft deze twee passies gecombineerd in zijn leven. Hij werkt als DJ en gaat van battle naar battle als B-Boy. Volgens hem is een echte B-Boy muzikaal met een eigen methode en benadering.

Sunni
B-Boy Sunni’s stijl is een mix van moderne en oude stijlen. Op zijn tiende begon hij met dansen en zijn grootste inspiratie is toch wel B-Boy Hong 10 van de Red Bull All Stars crew. Volgens Sunni, toont een B-Boy altijd zijn persoonlijkheid, individualiteit en het verlangen om altijd te concurreren. Toewijding aan breakdancing speelt hierin de hoofdrol. De adrenaline die door zijn aderen pompt op het moment dat hij gaat battelen, maakt hem nerveus maar is voor hem ook een helpende hand. Het verbetert zijn performance.

Hong 10
De skills van Hong 10 zijn tot twee keer toe bekroond met de titel Red Bull BC One World Champion. Hij is een van de sterkste en creatiefste B-Boy’s ter wereld. Via een video van de US Freestyle Sesion 3 kwam hij voor het eerst in aanraking met B-Boying en is sindsdien niet meer gestopt met breakdancing. Hij heeft een uitgekiende battle strategie waarin hij het belangrijk vindt om te anticiperen op zijn tegenstanders. Hij gaat zorgvuldig om met zijn kracht en uithoudingsvermogen en bewaard al zijn energie voor de laatste ronde. Met zijn grote repertoire weet hij precies wanneer hij welke move moet bossen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

30 November

0 comments

Leave a Reply

Laat als eerste een comment achter

avatar
500
 
wpDiscuz