Maak kennis met de producers van de Red Bull BC One soundtrack: Lunice en Alchemist

Het aftellen richting de grote finale van de Red Bull BC One, het wereldkampioenschap breakdance, is nu echt begonnen. Het evenement zal zaterdag 4 november plaatsvinden in de Westergasfabriek in Amsterdam en is al weken uitverkocht. Om de finale extra speciaal te maken heeft Red Bull, in samenwerking met Patta, contact gezocht met twee producers die een zesdelige breakdance-soundtrack konden maken. Die producers zijn Lunice en Alchemist, twee creatievelingen met ieder hun eigen achtergrond in hiphop en dance.

De 29-jarige┬áLunice Fermin Pierre II werd geboren in het Canadese Montreal. Lunice begon met breakdancen, graffiti spuiten, scratchen en beatboxen. Het beatboxen bleef het meest hangen, waardoor Lunice langzaam aan een producer werd. Als (oud)student van de Red Bull Music Academy tourde Lunice door Noord-Amerika, vormde hij met Hudson Mohawke het duo TNGHT en werkte hij samen met o.a. Kanye West en Azealia Banks. Zo’n twee maanden geleden dropte Lunice zijn eerste soloalbum.

De 40-jarige Daniel Alan Maman, alias Alchemist, is al sinds 1993 in de game. Hij was DJ van Eminem, produceerde voor o.a. Mobb Deep, Prodigy en Action Bronson en ging al om met de oprichters van Patta toen de heren nog hiphop-platen verkochten bij Fat Beats. Alchemist is groot fan van de manier waarop Red Bull zich inzet voor de muziek, doormiddel van interviews of lezingen. De stijl van Alchemist is ontstaan door agressieve dans varianten als battle dance en krumping. en dan met name de agressievere varianten als battle dance.

Het tweetal haalt hun inspiratie bij het maken van muziek uit de klassieke elementen van de hiphop-cultuur. Ook hielden de producers rekening met break DJ’s, die een beat graag een stukjes willen hakken. Het eindresultaat mag er zijn. Hoe de soundtrack van Red Bull BC One tot stand kwam, bekijk je hierboven. We volgden de twee producers bij hun studiosessies in Los Angeles en Amsterdam.

3 November