Man vergeet wachtwoord van wallet en loopt 220 miljoen dollar mis aan Bitcoin

Het klinkt als de ergste nachtmerrie van een persoon die zijn wachtwoord kwijt raakt en al helemaal van een bitcoin investeerder. Een portemonnee gevuld met duizenden/miljoenen bitcoins, maar geen wachtwoord om het te openen.

De nachtmerrie is werkelijkheid geworden voor een Amerikaanse computerprogrammeur genaamd Stefan Thomas, die volgens de New York Times slechts twee pogingen heeft achtergelaten om een ​​correct wachtwoord in zijn wallet in te voeren voordat hij er voorgoed van wordt uitgesloten.

Het gaat om maar liefst 241 miljoen dollar aan bitcoins. De New Yorkse krant legde uit hoe Thomas 10 jaar geleden, maar liefst 7.002 BTC kreeg voor het produceren van een video voor een bedrijf genaamd WeUseBitcoins, waarin Thomas uitlegde hoe het allemaal werkt.

Thomas vertelt dat hij het wachtwoord op een stuk papier had genoteerd, die hij vervolgens verloor. Hij heeft acht mislukte pogingen gedaan om toegang te krijgen tot de portemonnee en heeft nu nog twee pogingen voordat hij voor altijd wordt buitengesloten.

More Stories
Selma Omari zingt zonder autotune in ‘Donnie aan de Kook’