‘Messi zei de meest grove dingen tegen Sergio Ramos en Pepe’

Jerzy Dudek, oud doelman van o.a. Feyenoord, Liverpool en Real Madrid, heeft onlangs een een autobiografie uitgebracht. Een van zijn anekdotes gaat over de Argentijnse superster Lionel Messi. De oud-doelman blikt in het boek terug op de tijd dat hij het met Real Madrid moest opnemen tegen FC Barcelona. De wedstrijden gaan er tot op heden altijd hard aan toe en soms worden er wel eens nare dingen tegen elkaar geroepen. Sergio Ramos en Pepe, oud teamgenoten van Dudek, lieten zich regelmatig van hun slechtste kant zien tijdens een El Clasico, maar ook Lionel Messi is volgens hem bepaald geen lieverdje.

In het boek laat de Pool weten dat Messi erg provocerend is, net als de rest van het team en zijn oud-trainer, Guardiola. “Ze waren er helemaal voor geprepareerd om je te provoceren en dat konden ze dan perfect. Dat had veel impact op manager José Mourinho en de rest van het team.”
Hij vervolgt: “Ik heb hem ongelooflijk grove dingen tegen Pepe en Ramos horen zeggen. Dat zou je eigenlijk niet verwachten van zo’n rustig en op het oog goed persoon.” De El Clasico wordt dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd gespeeld zonder Messi en Ramos. De twee ervaren voetballers zijn tegenwoordig teamgenoten van elkaar bij PSG.