‘Mexicaanse kartels werven jongeren via GTA’

Volgens bronnen gebruiken Mexicaanse drugskartels games als Grand Theft Auto om jongeren te werven om voor ze te werken.

Forbes publiceerde een verhaal over een vrouw, genaamd Alyssa Navarro, die gearresteerd werd toen ze 60 kg methamfetamine Mexico in probeerde te smokkelen in een Jeep. Na ondervraging over de herkomst van de drugs vertelde ze dat alles begon op GTA Online.

Ze werd daar benaderd door een man, genaamd George, en ze wisselden contactgegevens uit. Ze spraken af in Phoenix en haar werd gevraagd om electronica naar Mexico te rijden. Per trip zou ze $ 2000 krijgen. Uiteindelijk kwam er een tweede man aan te pas, die de auto vulde met de drugs.

In de rechtbank zei ze niet schuldig te zijn aan samenzwering om methamfetamine te importeren en verkopen en bezit van de drugs. De zaak loopt momenteel nog.

Er is al langer sprake van dat kartels jongeren benaderen via games, maar het is moeilijk te bewijzen volgens de autoriteiten. Dit keer kregen ze het verhaal echter op een presenteerblaadje.