Mike Tyson roept op tot boycot na aankondiging serie over zijn leven

De 54-jarige bokslegende Mike Tyson is niet te spreken met de aankondiging van de streamingdienst, Hulu, dat werkt aan een miniserie over zijn leven en carrière. Hij riep donderdag via Instagram op tot een boycot van de streamingdienst.

In de Instagram post beschuldigt Iron Mike de streamingdienst van ‘tone-deaf cultural misappropriation’ oftewel ‘tactloze culturele toe-eigening’. Verder vertelt hij onder meer dat deze aankondiging tijdens Black History month maar weer laat zien dat Hulu winst boven respect voor zwarte verhalen stelt. De bokslegende is van mening dat Hollywood genuanceerder om moet gaan met de zwarte beleving. Ook onthult hij dat het echte Mike Tyson-verhaal in ontwikkeling is en ergens de komende dagen wordt aangekondigd.

Hij zei het volgende op Instagram: “This announcement on the heels of social disparities in our country is a prime example of how Hulu’s corporate greed led to this tone-deaf cultural misappropriation of the Tyson life story. To make this announcement during Black History Month only confirms Hulu’s concern for dollars over respect for black story rights.” Bekijk de post van Mike Tyson hieronder.

More Stories
Kevin Hart op zoek naar hulp als alleenstaande vader in trailer nieuwe film Fatherhood