Misdaadverslaggever John van den Heuvel komt met update over bedreigingen Mo Ihattaren

Nadat er vragen waren rondom de afwezigheid van Mohamed Ihattaren bij Ajax kwam naar buiten de jonge voetballer bedreigd zou worden. Er werd verder niets gezegd over de aard van bedreigingen of het motief erachter. Misdaadverslaggever John van den Heuvel meldt vandaag in de Telegraaf dat de bedreigingen vanuit het criminele circuit komen.

Veiligheidsexperts hebben Ajax en Ihattaren laten weten dat het niet verstandig is voor de sper om op bekende plekken te komen. Er moet dan gedacht worden aan zijn woning of de club. De politie doet al een tijdje onderzoek en wilde weten of de dreiging over tijd zou verminderen. Toen de politie ontdekte dat er zich criminelen in de omgeving van Ihattaren en zijn familie ophouden.

Van den Heuvel heeft via zijn netwerk en bronnen rondom de speler zelf informatie over de situatie verkregen: “De dreiging zou zijn ontstaan nadat Ihattaren een relatie kreeg met een jonge vrouw uit de omgeving van zijn woonplaats. De verhouding lekte uit bij de familie van het meisje en stuitte op veel weerstand. Ihattaren werd vervolgens geconfronteerd met ernstige bedreigingen in de privésfeer. De dreiging kwam volgens de politie uit criminele hoek.”

Het is niet duidelijk wat er nu verder gaat gebeuren en op welke termijn Ihattaren zich weer kan laten zien.