Muziek Centrum Nederland is op zoek naar nieuw hiphoptalent

De zoektocht is weer begonnen. Voor de nieuwe Homegrown 2011 is Muziek Centrum Nederland op zoek naar nieuw talent in hiphop en aanverwante stijlen. Opkomende acts, die nog geen platencontract hebben, krijgen de kans om onder professionele begeleiding in de studio te werken en worden bovendien het hele traject intensief gecoacht. Deze artiesten krijgen de gelegenheid om twee nummers op te nemen onder professionele omstandigheden. Daaraan gekoppeld zijn live-optredens om het album te promoten. Elk album besteedt aandacht aan een per release wisselende muziekstijl.

Met namen als Pete Philly, C-Mon & Kypski, Opgezwolle, Lange Frans en Raymzter was de eerste editie van Homegrown één van de meest succesvolle edities van MCN Unsigned. Voor Top Notch was het een mooie gelegenheid om verder aan de toekomst van het label te werken. Muziek Centrum Nederland is daarom blij om opnieuw de samenwerking met het label aan te gaan, op zoek naar de namen van morgen. Kees de Koning van Top Notch: ‘Homegrown in 2002 was voor mij persoonlijk een keerpunt. Bij het samenstellen kwam ik tot de ontdekking dat er een hele nieuwe generatie hiphopartiesten was opgestaan die stuk voor stuk hun eigen stempel op het genre drukten.’

MCN Unsigned heeft zich sinds de start in 1997 behoorlijk bewezen. Een greep uit de artiesten die mede dankzij het Unsigned-project een flinke sprong voorwaarts hebben gemaakt in hun carrière: Racoon (Characters, ’97), Pete Philly, C-Mon & Kypski (Homegrown, ’02), Voicst, Moss (College Radio, ’03), Sabrina Starke, Giovanca (The Mighty 8, ’07), King Jack (The Young Ones, ’08) en Ruben Hein (Take Six ’09).

Inschrijven voor MCN Unsigned kan tot 1 maart 2011. Op www.mcn.nl/unsigned/2011 kunnen acts zich aanmelden en een demo, biografie en artiest- of bandfoto uploaden.

1 February