N.W.A.’s ex-manager Jerry Heller klaagt ‘Straight Outta Compton’ makers aan voor 110 miljoen dollar

nwa-jerry-heller-lawsuit-1-960x540

De zeer succesvolle film ‘Straight Outta Compton’ was deze zomer ongekend populair in de bioscopen wereldwijd. Ook nu blijft de film nog steeds actueel in het nieuws, maar nu jammer genoeg om geheel andere redenen.

Ex-manager van N.W.A Jerry Heller, in de film gespeeld door Paul Giamatti, beschuldigd NBC Universal, regisseur F. Gary Gray, Legendary Pictures, de scriptmakers, Ice Cube, Dr. Dre, het nalatenschap van Eazy-E en de rest van de rapformatie van contractbreuk, inbreuk van zijn privacy en van het zwartmaken van zijn persoon. Dit alles resulteert in een rechtszaak waarbij 110 miljoen dollar schadevergoeding wordt geëist door Heller.

Zo staat in het proces-verbaal opgemaakt “De film is gevuld met valse beschuldigen die de reputatie van Heller drastisch verslechtert en hem tot zondebok in de samenleving neerzet. Ook zorgt het ervoor dat andere partijen zich niet meer willen associëren met hem of überhaupt te maken willen hebben met Jerry Heller. Binnenkort zal er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid over de zaak komen.

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

2 November

0 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.