G-Funk Icoon Nate Dogg overleden

Vanochtend bereikte ons het nieuws dat Nathaniel Hale, beter bekend als Nate Dogg, is overleden. Nate Dogg brak in het begin van de jaren ’90 door bij het grote publiek in het kielzog van Snoop Doggy Dogg en diens mentor Dr. Dre bij het label Deathrow Records. In tegenstelling tot wat veel media beweren was Nate Dogg geen rapper, maar een zanger.

Met Snoop en Warren G stond Nate Dogg met zijn herkenbare refreinen aan de wieg van het G-Funk geluid dat hiphop in de jaren ’90 domineerde. Later vergaarde hij nog meer bekendheid als featured artist op veel hits van hiphop artiesten als 2pac, Dogg Pound, Fabolous, Ludacris, Mobb Deep, Eminem en vele anderen. In 1998 verscheen zijn officiële solo debuut album G-Funk Classics vol. 1 & 2, gevolgd door Music & Me (2001) en Nate Dogg (2004). Na wat gezondheidsperikelen werd het de laatste jaren wat stil rond Nate’s carrière. In 2007 en 2008 werd hij getroffen door beroertes.

Nate Dogg is 41 jaar geworden. Wij herdenken hem met de single Regulate van Warren G uit 1994! Op de vervolgpagina lees je de reactie van Snoop Dogg op het overlijden van zijn jeugdvriend.

Update: Djef selecteerde voor 22tracks wat nummers uit en maakte een speciale Nate Dogg tribute, klik hier om de lijst beluisteren. Update 2: Sticks (FTG) heeft een mooi stuk over de G Funk legende geschreven, klik hier om het te lezen..

Op zoek naar nieuwe muziek? Volg dan onze officiële playlist op Spotify.

16 March