Nederlandse B-Boy Menno Van Gorp geselecteerd voor Red Bull BC One World Final


De Red Bull BC ONE World Final is het meest indrukwekkende breakdance evenement ter wereld en dit jaar komt het voor het eerst naar Nederland. Op zaterdag 4 november strijden de 16 beste beste breakdancers ter wereld tegen elkaar. De Rotterdammer Menno Van Gorp is geselecteerd voor het wereldkampioenschap in Nederland en mag dus samen met de vijftien overige dansers in een one-on-one battle gaan uitmaken wie zich de beste van de wereld mag noemen.

De Rotterdammer won in het jaar 2014 de wereldtitel en schreef daarmee geschiedenis, hij is namelijk de enige Nederlander die ooit deze prijs heeft gewonnen. Het jaar erop moest hij de prijs helaas afstaan aan de 18 jarige Japanner genaamd Isei, die tevens ook aanwezig is tijdens het wereldkampioenschap in Nederland om zijn titel te verdedigen.

Voor het zo ver is, vinden er wereldwijd voorrondes plaats om 3 wildcards te bemachtigen voor het officiele eindtoernooi. Voor alle Nederlandse dansers die graag een gokje willen wagen voor de Red Bull BC One World Final zijn er 3 plekken te verdienen. De laatste drie plekken worden verdiend tijden de Red Bull BC One City Cypher, op zondag 4 juni in het Theater Zuidplein in Rotterdam.

Het is de eerste keer dat de Word Final plaats vindt in Amsterdam. Hier nemen op zaterdag 4 november de 16 beste breakdancers ter wereld het tegen elkaar op het terrein van de Westergasfabriek.

1 June