79-jarige 'Squid Game' acteur veroordeeld voor seksueel grensoverschrijdend gedrag

mrt 16 , 16:26 NEWS
schermafbeelding 2024 03 16 om 064046
De Zuid-Koreaanse acteur Oh Young-Soo is schuldig bevonden van seksueel grensoverschrijdend gedrag en moet een gevangenis straf uitzitten. De acteur werd bekend na zijn vertolking van de rol Oh Il-nam in de Netflix serie Squid Game. Hij won zelfs een Golden Globe award voor Best supporting Actor in de serie.
Het jaar na het winnen van de award werd de 79-jarige Oh Young-Soo al aangeklaagd voor seksueel grensoverschrijdend gedrag dat plaats zou hebben gevonden in 2017. De acteur zou de vrouw hebben geknuffeld en een zoen op de wang hebben gegeven zonder toestemming. De twee speelden samen in een musical en waren samen een wandeling gaan maken toen het gebeurde.
De aangifte werd in 2021 voor het eerst gedaan, maar de politie dropte de zaak datzelfde jaar vanwege te weinig bewijs. Na dat de vrouw in bezwaar ging werd de zaak heropend in 2022. Oh Young-Soo is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden, 2 jaar voorwaardelijk en 40 uur deelname aan een programma ter bewust wording van wat seksueel geweld inhoudt.
“The content of the victim’s journal, and the content of her counseling after the incident is consistent with what happened, and her testimonies could not have been given unless she actually experienced it,” liet de rechtbank van Suwon weten.
Oh Young-Soo beweert echter onschuldig te zijn en liet aan de pers weten in hoger beroep te gaan.