A$AP Rocky ontkent in de rechtbank dat hij A$AP Relli zou hebben neergeschoten

jan 09 , 14:05 NEWS
schermafbeelding 2024 01 09 om 141740
A$AP Rocky heeft officieel een niet-schuldig pleidooi ingediend met betrekking tot twee aanklachten wegens zware mishandeling met een semi-automatisch vuurwapen. Het pleidooi werd maandag ingediend in een rechtbank in Los Angeles tijdens zijn voorgeleiding. Een rechter oordeelde eerder al dat er voldoende bewijs was om Rocky te vervolgens voor een vermeende schietpartij in 2021 waarbij zijn voormalige collega A$AP Relli gewond raakte.
Rocky's advocaat, Joe Tacopina, vertelt aan Rolling Stone dat zijn cliënt "vertrouwen heeft" dat hij zal worden vrijgesproken. Tacopina zei ook dat de Praise the Lord rapper ernaar uitkijkt om terug te keren naar zijn familie, inclusief de twee kinderen die hij met Rihanna heeft. "Hij is een zeer sterk karakter, een zeer sterk persoon", aldus Tacopina.
Rocky wordt beschuldigd van het schieten op voormalig vriend A$AP Relli tijdens een 'verhitte ruzie' in Hollywood in 2021. Volgens Relli laaiden de spanningen tussen de twee op nadat Rocky had beloofd de familie van een overleden lid van de A$AP Mob te helpen, maar dit nooit deed. Tijdens een ontmoeting met Relli in een hotel in Los Angeles zou Rocky met meerdere mannen op zijn komen dagen en een pistool op zijn buik gericht hebben met de boodschap "I’ll kill you right now." Hij getuigde vervolgens dat hij kort daarna werd neergeschoten en beweert dat Rocky vier keer heeft geschoten, waaronder één keer in zijn hand, voordat hij vluchtte van de plaats delict.
In november getuigde een detective van de LAPD dat Rocky in november 2021 daadwerkelijk een paar schoten op Relli had afgevuurd. Beveiligingsbeelden samengesteld van parkeergarages aan Los Angeles BLVD leken aan te tonen dan Rocky een vuurwapen in zijn hand had. De eerste clips waren gedempt, terwijl de laatste video die in de rechtbank werd getoond, geluid bevatte, aangezien twee schoten te horen zijn in het gebied rond 22.00 uur lokale tijd op 6 november 2021, wat overeenkomt met de verklaring van Relli. 
De volgende zitting in de zaak is op 6 maart.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 2146302683

Jaar na Gelredome debacle cancelt Burna Boy zijn show in de Johan Cruijff Arena

NEWS mei 02, 15:44
schermafbeelding 2024 05 02 om 170447

Het einde van hitserie 'Cobra Kai' nadert met laatste seizoen

NEWS mei 02, 17:05
shutterstock 2346419275 2 65859bfbe960c

Andrew Tate gaat op oorlogspad en richt zijn pijlen op Juice WRLD en zijn fans: "F****** mindless"

NEWS mei 02, 16:26