Abel zet 'boomer show' De Slimste Mens op z'n kop met anti-kapitalistische uitspraken

jan 06 2023, 13:34 NEWS
Schermafbeelding 2023 01 06 om 132841
Abel was gisteren te gast bij De Slimste Mens en Abel zou Abel niet zijn als hij niet voor wat opschudding zou zorgen. Terwijl er op Twitter veel geklaagd wordt over zijn taalgebruik is er slechts een enkeling die opmerkt wat hij eigenlijk aan het doen is.
Solo en als onderdeel van Hang Youth is Abel altijd maatschappijkritisch met titels als Shell Is Een Prima Bedrijf (Als Ik De Website Moet Geloven), De Overheid Naait Sekswerkers (Zonder Consent), Leg De Zuidas in De AS, Ik Geef Een Nier Voor Geen Rutte IV en Niks Tof Aan Stikstof. Hoe schopt altijd tegen de politiek en legt vingers op zere plekken. Ook spreekt hij zich altijd uit tegen kapitalisme, bijvoorbeeld met de track Je Haat Geen Maandag, Je Haat Kapitalisme. Die track werd uitgelicht bij De Slimste Mens.
De artiest kreeg de vraag hoe hij het anarchisme in Nederland wil doen opleven: "Gewoon zo man, gewoon ja zeggen als je gevraagd wordt voor een boomer show om daar gewoon wat dingen te zeggen die mensen anders nooit zouden horen." Verder wijst hij een vinger naar het volk in Nederland dat stemt op de VVD waar het allemaal maar gewoon doorgaat: "En als het niet de VVD wordt, dan wordt het één of andere bruinhemd" verwijst hij naar de extreemrechtse politici in het land. Hij noemt het kapitalisme als oorzaak voor onder andere de klimaatramp die eraan komt en de groei van de ongelijkheid. Hij sluit af door nog even te zeggen dat het nergens op TV op deze manier besproken wordt: "Bij die fucking talkshows heeft ook niemand het erover.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…