Advocaat JoeyAK reageert op uitspraak in rechtszaak en legt impact van dood Bigidagoe uit

mrt 08 , 19:55 NEWS
schermafbeelding 2024 03 08 om 194559
Eerder vandaag, 8 maart, is JoeyAK, schuldig bevonden aan de ontvoering van Kobus L. en werd de rapper uit Holendrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4 jaar.
AT5 sprak met Jan-Hein Kuijpers, de advocaat van JoeyAK. Uit zijn korte reactie is direct op te maken dat hij het niet eens is met de uitspraak. "Joel H. is meest bekende van allemaal. Hij heeft volgelingen, als in muzikaal, maar waar nu vandaan komt dat hij opdracht zou hebben gegeven of leiding hebben gegeven om jongeren te ronselen, om te laten doen wat ze dan zouden hebben gedaan, is best een aanname," reageert de advocaat. Volgens hem zou deze conclusie zijn getrokken op basis van, naar zijn mening, weinig bewijs.
Naast een reactie op de uitspraak legde de advocaat ook uit hoe het nieuws over de moord op Danzel Silos beter bekend als Bigidagoe bij JoeyAK is binnengekomen. "Het overlijden is als een bom ingeslagen bij mijn client uiteraard," legt Kuipers uit. "Zij waren goede makkers en dat had nooit zo mogen gebeuren. Dit is heel verdrietig. Ik denk dat heel Amsterdam Zuid-Oost, maar nog veel meer Amsterdammers en nationaal, veel mensen diep bedroefd zijn dat Bigidagoe het leven heeft gelaten."
De advocaat liet nog niet weten of JoeyAK in hoger beroep gaat. Als dit wel het geval is zal dit binnen twee weken kenbaar gemaakt moeten worden.