Advocaten laten zich uit over mogelijke 'vluchtroute' Quincy Promes: "Hij is een klootzak, maar wel onze klootzak."

mrt 20 , 15:35 NEWS
schermafbeelding 2024 03 04 om 163025
Er is vandaag weer een opmerkelijk nieuw hoofdstuk bijgekomen in de slepende soap rondom Quincy Promes. De Russische media liet vandaag opeens weten dat er een kans bestaat dat hij wordt uitgeleverd aan Rusland in plaats van Nederland.
Het doorgaans betrouwbare platform Mash liet vandaag weten dat Promes een belastingschuld heeft in Rusland. In tegenstelling tot de 40 duizend euro die eerder genoemd werd, gaat het om zo'n 4000 euro oftewel 397.000 roebel. Volgens het AD staat het vast dat Promes de belastingschuld heeft en had hij die al voordat hij naar Dubai vertrok. Wat er nu kan gebeuren is dat de belastingdienst in Rusland aangifte doet en om uitlevering vraagt aan de Verenigde Arabische Emiraten. 
Het Openbaar Ministerie in Nederland zegt van niks te weten en gaat ervan uit dat Promes gewoon aan Nederland wordt uitgeleverd. Mocht het zover komen dat Rusland om uitlevering van Promes vraagt dan blijft de beslissing in handen van VAE. Volgens experts waar het AD mee gesproken heeft zijn er verschillende scenario's, maar is het zeker niet uitgesloten dat hij naar Rusland gaat in plaats van Nederland. 
Omdat Promes Nederlander is, de delicten in Nederland zwaarder zijn, hij al veroordeeld is en Nederland eerder was met de aanvraag lijkt het logisch dat hij gewoon naar Nederland uitgeleverd wordt, zo redeneert advocate Tatjana Zavjalova. "De VAE hebben een vers internationaal verdrag met Nederland. Vanuit het oogpunt van het internationaal recht wordt een persoon uitgeleverd aan het land waar hij staatsburger is. Vooral als het land erom vraagt. Promes is geen staatsburger van het land waar hij belastingontduiking pleegde, hij heeft de Nederlandse nationaliteit. Daarom moet de persoon worden uitgeleverd aan het land waarvan hij staatsburger is. En niet anders," vertelt zij aan Russische website Sport24. 
De advocaat waar AD mee sprak, die ervaring heeft met uitleveringen tussen Nederland en VAE, zegt echter de Rusland zeker kans maakt. Zo woont Promes al jaren in Moskou en zou hij daarom een betere rechtsbescherming kunnen krijgen. "Stel, de Emiraten zeggen tegen de Russen: we sturen hem naar jullie als je belooft dat je hem na veroordeling aan Nederland uitlevert," voegt hij eraan toe. "Als de Russen dan zeggen: ‘ja, dat beloven we', hebben ze een voorsprong op Nederland, want Nederland zal omgekeerd níet zeggen dat wij Promes naar Rusland gaan sturen. Dan hoeven de Emiraten dus niet ‘nee’ te verkopen aan Nederland en kunnen ze hem, allemaal uiteraard heel netjes en formeel uitgelegd, naar Rusland sturen. Als ze hem naar Nederland sturen, dan is het zeker dat de Russen hem nooit zullen krijgen en dan moeten ze dus tegen Rusland ‘nee’ verkopen. Als Rusland het dus slim speelt hebben ze een kansje."
Ook in Rusland zelf zijn de meningen verdeeld. Zo zeggen sommige mensen dat Spartak van Promes af wil, maar is er ook een groep die gelooft dat Rusland inderdaad moeite zal doen om hem terug te halen.
Russische sportjournalist Aleksandr Sjmoernov heeft nog een andere theorie. In zijn ogen is de belastingschuld een leugen en willen ze Nederland gewoon dwars zitten. "Het is deel van het zich ontwikkelende proces waarbij we (Rusland, red.) ons afscheiden van de wereld. Promes is een klootzak, maar wel onze klootzak."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 04 27 om 105117

Anouk reageert op disstrack van Ronnie Flex en noemt hem ‘Little Crying B**** N***ah’

NEWS apr 27, 10:51
soranouk

Sor schrapt zijn voorprogramma bij Ziggo Dome shows van Anouk na racistische opmerking van de zangeres

NEWS apr 27, 18:51
schermafbeelding 2024 04 27 om 200036jpg

Dit is hoe het internet reageert op Pincodes van Jiggy Djé en Sticks en de reply Pincode Gekraakt van Ronnie Flex

NEWS apr 27, 20:57
schermafbeelding 2024 04 27 om 194333

Geertruida wakkert geruchten aan over vertrek naar Liverpool met bericht op social media

SPORTS apr 27, 19:45
shutterstock 2346419261

Rechtszaak tegen Andrew Tate gaat binnenkort officieel van start

NEWS apr 27, 16:25