Ali B krijgt vierde aanklacht tegen zich in zedenzaak, OM breidt rechtszaak uit met verdenking van aanranding

jun 04 , 13:24 NEWS
schermafbeelding 2024 06 04 om 142951
Het Openbaar Ministerie heeft de zedenzaak van Ali B uitgebreid met nóg een aanklacht. Een woordvoerster van het OM Noord-Holland heeft laten weten dat de officieren van justitie na bestudering van het dossier hebben besloten om hem naast verkrachting ook aan te klagen voor aanranding van een vrouw in Heiloo.
Op woensdag 12 juni en donderdag 13 juni wordt de zedenzaak rondom Ali B vervolgd in de rechtbank van Haarlem. In maart maakte het OM bekend dat Ali B vervolgd gaat worden voor drie zedenfeiten met drie meerderjarige vrouwen. Daar is dus nog één zedenfeit bijgekomen.
De verdenking bestond vooralsnog uit drie verschillende feiten, waaronder een aanranding van een voormalig The Voice of Holland kandidaat in mei 2018 in Amsterdam. De andere twee feiten betreffen een verkrachting in april 2014 in Marokko en een verkrachting in augustus 2018 in Heiloo. Het nieuwe feit waar de 42-jarige Ali B voor is aangeklaagd komt dus bovenop het zedenfeit van augustus 2018. "Na bestudering van het dossier in de afgelopen maanden heeft het Openbaar Ministerie de definitieve tenlastelegging samengesteld. Zodoende is die uitgebreid met een vierde feit", zegt de woordvoerster. Echter kon de woordvoerster uit privacy-overwegingen niet bevestigen door wie de nieuwe melding gedaan is.
"Het gaat hier niet om een nieuwe zaak, maar om het toevoegen van een verdenking aan de tenlastelegging," laat Bart Swier, de advocaat van Ali B, aan RTL-Boulevard weten. "Mijn cliënt ontkent dat hij zich hieraan schuldig heeft gemaakt," aldus Swier. De zaak die volgende week in Haarlem wordt behandelt draait om twee aangiftes en één melding. Dit zijn de aangiftes die zijn gedaan door de vrouw die in Heiloo slachtoffer werd van de daden van de tv-persoonlijkheid.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12
Netflix Hacks

Netflix denkt aan gratis abonnement met reclame

NEWS jun 24, 16:31