Ali B neemt opvallend besluit en zal niet in de rechtbank aanwezig zijn voor uitspraak in zedenzaak

jul 09 , 14:06 NEWS
schermafbeelding 2024 06 14 om 111711
Ali B zal vrijdag niet aanwezig zijn bij de uitspraak van de zedenzaak tegen hem. Dit heeft zijn advocaat Bart Swier bevestigd aan RTL Boulevard en De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie jaar tegen B., die beschuldigd wordt van vier zedenfeiten met drie verschillende vrouwen.
De zaak heeft betrekking op incidenten met Naomi, voormalig The Voice-deelneemster Jill Helena en zangeres Ellen ten Damme. Volgens de officier van justitie benaderde Ali B de vrouwen op eenzelfde manier: hij zette hen plotseling klem tegen een muur, een bed, of een autodeur, waardoor ze niet konden ontsnappen. De incidenten vonden 's avonds of 's nachts plaats, op locaties waar de vrouwen zich afhankelijk van hem voelden en niet thuis waren.
Zijn advocaat, Bart Swier, heeft aangegeven dat Ali B de uitspraak eerst zelf wil verwerken met zijn naasten, ongeacht of het een vrijspraak of veroordeling betreft. Swier vroeg tijdens het proces om vrijspraak in alle zaken die tegen Ali B zijn aangespannen.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

De afwezigheid van Ali B bij de uitspraak is opvallend, aangezien hij tijdens het proces zeer aanwezig was, zowel in de rechtszaal als daarbuiten. Misdaadverslaggever Jermaine Ellenkamp van RTL Boulevard merkte op dat Ali B tijdens het proces meerdere interviews gaf en zichzelf op de voorgrond plaatste. "Ali plaatste zichzelf tijdens het proces op de voorgrond. Dat begon al op dag één, toen hij met een lach en vol vertrouwen de parkeergarage uit liep en interviews gaf. Pas op de derde dag van het proces remden zijn advocaten hem af. Misschien dat ze hem nu hebben geadviseerd om niet te komen. Want als hij veroordeeld zou worden, zouden de interviews heel ongemakkelijk worden," aldus Ellenkamp.
Ali B heeft alle beschuldigingen ontkend. Tijdens eerdere zittingsdagen was hij wel aanwezig en gaf hij uitgebreid antwoord op vragen van de pers. Hij verklaarde onder meer dat het niet uitmaakt hoeveel ze eisen, maar waarom het OM dat eist en hij alle vertrouwen heeft dat de rechter aan zijn kant staat.

HET LAATSTE NIEUWS

yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39
schermafbeelding 2024 07 17 om 130609

De man achter A Jewellers vertelt het verhaal van de 'million dollar chain' van Burna Boy

NEWS jul 17, 12:49