"Als Memphis Depay eruit had gezien zoals Dirk Kuyt, had hij heel ander commentaar gekregen"

mrt 27 2023, 9:59 NEWS
schermafbeelding 2023 03 27 om 100920
Nederland werd afgelopen vrijdag vernederd door Frankrijk en verloor met 4-0, nadat in de eerste 22 minuten al drie keer had gescoord. Het verlies werd mede ingeleid door het gemis van bijvoorbeeld Frenkie de Jong, die geblesseerd moest afhaken. Memphis Depay miste in de blessuretijd ook nog een penalty om de blamage compleet te maken.
Gisteravond ging het bij Studio Voetbal over de wedstrijd en met name over Memphis. Zo zei tafelgast Rafael van der Vaart dat Memphis misschien de penalty's aan iemand anders moet overlaten. Het is voor de aanvaller de vierde keer dat hij een penalty mist in het Oranje shirt: "Eigenlijk is het ook treurig dat niemand anders die strafschoppen wil of kan nemen. Hij gaat iedere keer weer achter de bal staan, maar er is niemand die zegt: laat mij het maar doen."
Ook de rest van de wedstrijd speelde hij slecht, 'maar hij blijft onze beste speler,' aldus van der Vaart. De ex-Ajacied is het ook niet eens met de hoeveelheid kritiek die Memphis krijgt en denkt dat hij weet waarom hij altijd de pijlen op zich gericht krijgt: "Als hij eruit had gezien zoals Dirk Kuyt, had hij heel ander commentaar gekregen. Bij hem is het ook een beetje van: je mag hem of je mag hem niet. Als hij slecht speelt, krijgt hij meteen van iedereen een zaag. Ik denk nog steeds dat hij onze allerbeste speler is. De eerste die altijd de schuld krijgt, is Memphis. Door hem en Frenkie de Jong hebben we kleur op de wangen gekregen. Ik zou hem altijd opstellen."