Amsterdamse drillrapper Biggskaki bekent dat hij op Choppa van 73 de Pijp geschoten heeft

mrt 06 , 20:56 NEWS
intensive care 1
Diego M., beter bekend als Biggskaki van LS Gang, werd in de zomer van vorig jaar gearresteerd op verdenking van poging tot moord. Het incident vond plaats in april vlakbij een horecagelegenheid in de buurt van metrostation Noord in Amsterdam. Vandaag verscheen hij voor de rechter.
De rapper, die bekend is van de veelbesproken track Intensive Care, ging eten halen met zijn hoogzwangere vriendin toen hij een aantal leden van 73 De Pijp zag. Naar verluidt is er onenigheid ontstaan toen iemand van 73 niet wilde samenwerken met Biggskaki. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een confrontatie op station Lelylaan in Amsterdam West. Sindsdien is er sprake van beef tussen de twee groepen.
"Ik hoorde roepen: ‘Kijk hem daar’,” zegt M. in de rechtbank. Volgens hem was dat Choppa van 73. "Ik wilde die jongen wegjagen. Ik ben achter hem aangerend en heb twee of drie keer geschoten." Hij voegt er nog aan toe dat hij expres mis geschoten heeft. "Ik heb expres gemist. Als ik hem had willen raken, had ik hem geraakt."
Bij de aanhouding van Biggskaki werd het wapen gevonden, waarmee hij geschoten heeft. Hij zegt dat hij die bij zich droeg om zichzelf te kunnen beschermen tegen 73. "Zij hebben al eens iemand vermoord." Biggskaki doelt daarmee op de vechtpartij op De Pier in Scheveningen, waarbij een bekende van 24 om het leven kwam.
Naast poging tot moord wordt M. ook verdacht van drugshandel. Ook dat heeft hij bekend, maar hij claimt wel dat hij de criminaliteit achter zich gelaten heeft. Hij geeft aan dat hij verhuisd is en zich wil richten op zijn gezin.
De strafeis wordt over een week verwacht.