Antony mag weer aansluiten bij Manchester United ondanks lopend onderzoek

sep 29 2023, 15:37 NEWS
schermafbeelding 2023 09 04 om 222539
Manchester United-aanvaller Antony mag weer meetrainen en is ook weer beschikbaar voor de selectie. De Braziliaan wordt door zijn beschuldigd van mishandeling en bedreiging en zowel de politie in Brazilië als de politie in Engeland doet onderzoek naar de zaak.
"Sinds de beschuldigingen in juni heeft Antony meegewerkt aan politieonderzoeken in zowel Brazilië als het Verenigd Koninkrijk, en hij blijft dat doen", zo meldt de Engelse club in een statement op de website. "Wij hebben besloten dat hij de training mag hervatten en dat hij beschikbaar is voor de selectie zolang het politieonderzoek loopt."
"We veroordelen alle vormen van geweld en misbruik. We begrijpen hoe belangrijk het is om alle betrokkenen te beschermen en we beseffen wat voor impact deze beschuldigingen hebben op slachtoffers van misbruik," voegen ze er wel nog aan toe.
Antony heeft vanaf het begin aangegeven onschuldig te zijn en spreekt de beschuldigingen van zijn ex tegen. Het bleef echter niet bij zijn ex, want hij werd door nog twee vrouwen beschuldigd van vergelijkbare acties. Het lijkt er echter op dat deze twee vrouwen geen aangifte hebben gedaan.