Antony ontkent mishandeling en bedreiging ex-vriendin en brengt statement naar buiten: "Het recht zal zegevieren"

jun 28 2023, 15:33 NEWS
schermafbeelding 2023 06 28 om 155417
Braziliaanse voetballer Antony wordt door zijn ex-vriendin Gabriele Cavallin beschuldigd van mishandeling en bedreiging. Ze voelde zich gevangen in de relatie, zo zei ze in een interview en claimt dat hij haar mishandeld heeft na een ruzie in een nachtclub in São Paulo. Na zich een tijdlang op de achtergrond gehouden te hebben spreekt de aanvaller van Manchester United zich vandaag voor het eerst uit. Hij zegt vals beschuldigd te worden. 
In het statement zegt hij dat hij en zijn familie in stilte geleden hebben, omdat hij het onderzoek niet in de weg wilde zitten. Hij zegt er van te schrikken dat hij al veroordeeld is door de publieke opinie zonder dat iets bewezen is en hij is er dan van overtuigd dat het onderzoek zal uitwijzen dat hij onschuldig is. Inmiddels heeft hij een verklaring gegeven op het politiebureau en nu is het afwachten. Hij bedankt in het statement ook de mensen die hem gesteund hebben afgelopen tijd.
Begin juni liet de Braziliaanse tak van ESPN weten dat Cavallin aangifte heeft gedaan tegen de voetballer. De aangifte draait om een gebeurtenis die tussen de twee plaatsvond in de zomer van 2022, toen de buitenspeler nog actief was bij Ajax. Het speelde zich af in een nachtclub in São Paulo, waar Cavallin de relatie verbrak met de Manchester United-aanvaller. Op dat moment werd zijn ex-vriendin, die op dat moment 17 weken zwanger was, door Antony en 'behulp van bewakers' de club uitgezet en in een auto geduwd. "Hij viel me aan en duwde me tegen de deur. Toen dacht ik: het is voorbij", aldus Cavallin. Vervolgens zou Antony gedreigd hebben dat zijzelf, hij en hun zoon zouden 'sterven' als ze de relatie daadwerkelijk zou beëindigen.
Cavallin sprak daarnaast ook over een ander incident dat plaatsvond bij hun thuis. De voetballer was niet van plan Cavallin naar buiten te laten en deed daar alles voor: "Hij sloopte mijn koffer, greep mijn handtas en mijn paspoort. Hij maakte mijn mobiele telefoon kapot en wilde me niet laten gaan. Ik was een gevangene van 22.00 tot bijna 3.30 uur. Ik noem het privé-gevangenschap. Ik wilde daar gewoon weg en hij zei dat ik niet weg zou gaan voordat ik alles op mijn mobiele telefoon had gewist. Ik denk dat zijn moeder zijn fysiotherapeut heeft gebeld en om hulp heeft gevraagd. Niemand kon hem onder controle houden.”
Check het statement en de vertaling hieronder.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 04 om 072927

Drake claimt dat Kendrick Lamar zijn verloofde mishandelde op nieuwe disstrack 'Family Matters'

NEWS mei 04, 7:31
schermafbeelding 2024 05 04 om 194911

'Appa gearresteerd na vermeende oproep om dodenherdenking te verstoren'

NEWS mei 04, 19:38