'Appa gearresteerd na vermeende oproep om dodenherdenking te verstoren'

mei 04 , 19:38 NEWS
schermafbeelding 2024 05 04 om 194911
Belgisch auteur en activist Dyab Abou Jahjah meldt op zijn X-account dat Rachid El Ghazaoui, oftewel Appa, vandaag gearresteerd is. De arrestatie zou vanochtend vroeg hebben plaatsgevonden.
De activist en voormalig rapper zou opgeroepen hebben om de dodenherdenking te verstoren. Het zou gaan om de tekst "Er is geen perfecter moment om de schreeuw van de Genocide in Gaza te laten horen dan 4 mei tijdens de dodenherdenking." Deze uitspraak wordt door het Openbaar Ministerie aangemerkt als strafbaar.
De politie kan niet bevestigen dat het om Appa gaat, maar laat wel weten dat ze een 41-jarige man hebben opgepakt. "Hij wordt verdacht van opruiende uitingen die hij heeft gedaan op sociale media rondom 4 mei. Het Openbaar Ministerie heeft de uitingen als strafbaar veroordeeld, daarom hebben we de man aangehouden." Hij werd vandaag verhoord en het is niet bekend wanneer hij weer vrijgelaten zal worden.

🚨🚨**Persbericht: 30 Maart Beweging Veroordeelt de Aanhouding van Rapper Appa (Rachid El Ghazaoui) in Nederland en Eist zijn Onvoorwaardelijke Vrijlating ** 4 mei 2024 – De 30 Maart Beweging veroordeelt de schokkende en onrechtmatige arrestatie van Rachid El Ghazaoui, beter…

Image
343
Reply