Atlético Madrid neemt afscheid van Memphis Depay, aanvaller beschuldigd van ‘verkeerde’ prioriteiten

mei 23 , 13:38 NEWS
shutterstock 2419856049 65f425aed27d5
Memphis Depay gaat deze zomer afscheid nemen Atlético Madrid, dat werd gisteren bekend gemaakt. Echter is nu ook de reden achter zijn vertrek naar buiten gekomen. De Nederlander zou het aankomende EK met Oranje belangrijker vinden dan het clubbelang van de club uit Madrid.
In de eerste maand van het jaar 2023 maakte Memphis de overstap van Barcelona naar Atlético Madrid, maar lijkt de club na slechts anderhalf seizoen alweer te verlaten. Een onbetwiste basisspeler is Depay nooit geworden onder trainer Diego Simeone. Depay moest het vaak doen met invalbeurten, waarin hij echter vaak voor het verschil zorgde. Begin april raakte de Nederlandse aanvaller geblesseerd en had een kleine maand nodig om te herstellen. Toen Atlético dankzij Borussia Dortmund uit de Champions League vloog, besloot Depay om het rustiger aan te doen met zijn herstel, meldt Cadena SER.
Aangezien ook de titel uit zicht was geraakt en naar de stadsgenoot Real Madrid zou gaan, lag de focus van de Nederlanders op het volgende doel: het Europees Kampioenschap in Duitsland. Dat schoot bij trainer Simeone in het verkeerde keelgat, waarna hij hem publiekelijk afviel. Om weer te kunnen investeren, heeft Atlético besloten om de international transfervrij te laten gaan.