Bigidagoe was op zoek naar een beter leven (en een miljoen) en deed dat met een aanstekelijke lach op zijn gezicht

feb 26 , 17:57 NEWS
schermafbeelding 2024 02 26 om 175156
Afgelopen weekend kwam er op 26-jarige leeftijd een tragisch einde aan het leven van Danzel Silos oftewel Bigidagoe. De Zone6 rapper werd neergeschoten na een feest aan de Rhoneweg in Amsterdam. De hulpdiensten reanimeerden hem ter plaatse, maar hij overleed uiteindelijk in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Het is niet moeilijk om te zien hoe geliefd hij was in de Nederlandse rapscene. De condoleances, reacties en eerbetonen stroomden van alle kanten binnen. Van artiesten die hem al jaren kenden, zoals zijn Zone6 collega's, tot artiesten die met hem werkten en mensen die hem niet eens persoonlijk gekend hebben. Het is ook niet vreemd dat hij zo geliefd was, want zodra hij een ruimte binnenkwam bracht hij een flinke portie positieve energie en humor met zich mee.
In 2015 maakte de rapscene voor het eerst kennis met de toen 18-jarige Bigidagoe in de Zonamo Sessie van Sepa. Een jaar later dook hij samen met JoeyAK op bij Hot O Twenty voor Freestyle Friday. JoeyAK nam zijn muziek vanaf dat moment serieus en probeerde Bigi mee te krijgen. Dat hij kon rappen had hij al laten horen, maar hij miste nog de discipline om consistent te blijven. Joey was vastberaden om zijn vriend mee te nemen en zette hem op Holendrecht Anthem van het Luitenant project. Ook was Bigidagoe aanwezig bij de Holendrecht sessie op 101Barz.
Toen de Zone6 frontman echter vast kwam te zitten in 2020 werd het tijd voor Bigidagoe om naar voren te stappen. Hij maakte indruk met tracks als Zware Jongens, Ze Willen Ons Niet Goed Zien en Opp Blazen. Vanaf dat moment ging het hard met de Zone6 rapper en werkte hij samen met artiesten als KA, Mula B, Esko, Jack, Vic9, Henkie T, Architrackz en Jonna Fraser. Bigidagoe liet zich steeds meer horen, we kregen ook steeds meer de persoon achter de teksten te zien.
"Weet je wat ik zoek? Een fucking miljoen!" zo begon hij de week regelmatig en met zijn motiverende video's ging hij regelmatig viral. Niet alleen omdat eigenlijk iedereen een miljoen zoekt, maar voornamelijk zijn humor sprak veel mensen aan. "Ik ben eigenlijk een hele gezellige jongen," zei hij in gesprek met Willie Wartaal. "Mensen kennen alleen de kant van mij die zijn gevoelens uit in zijn muziek." Het contrast was dan ook groot tussen de harde bars in zijn tracks en de goedlachse jongen die zelfs grappig is als hij het niet probeert.
Die gezellige jongen leerden we kennen via verschillende interviews die volgden na zijn succesvolle singles. Hij was dan ook een graag geziene gast bij Rookworst en vormde een geniaal koppel met Architrackz in een legendarische Spacecadet video.
De verharde jongeman uit Holendrecht die we in zijn muziek horen en de grappenmaker die op zoek is naar een miljoen zijn slechtst twee kanten van de geanimeerde rapper. Als je goed luistert naar zijn interviews en uitspraken leer je nog veel meer over hem. Zo blijkt wel dat hij de straat achter zich wilde laten, maar zo ver nog niet was. Hij was de hoofdpijn en het gezeik dat de straat met zich mee brengt zat, maar claimt wel dat hij daar meer geleerd heeft dan van zijn ouders.
Danzel had al flinke stappen gemaakt en was niet bang om verantwoordelijkheid te nemen. Hij wist dat het zijn eigen schuld was dat hij in een internaat terecht kwam als tiener. Hij wist dat hij zelf de reden was dat het niet goed ging op school. Om andere jongeren te helpen niet de fouten te maken die hij heeft gemaakt, organiseerde hij evenementen voor jongeren uit zijn geliefde Holendrecht. Ook probeerde hij aan zijn gezondheid te werken en zagen we hem trainen in Thailand. Hij genoot van zijn vakantie daar met Vic9, met wie hij op het punt stond een gezamenlijke EP te droppen.
Uiteindelijk kreeg hij niet de kans om zijn volle potentie te benutten en werd hij op brute wijze van het leven beroofd. Met zijn dood krijgen zijn eerdere uitspraken weer een nieuwe lading. Zo vertelde hij in een interview met Vice dat hij af en toe een traantje liet, omdat hij de 25 gehaald had terwijl zoveel mensen niet zover gekomen zijn. Helaas hebben we veel te weinig gezien en gehoord van hem en ook het album dat hij in 2022 al beloofd had heeft hij nooit kunnen uitbrengen. We zullen nooit weten of hij met zijn humor een stand up show zou kunnen doen of dat hij zijn acteerambities waar had kunnen maken. We hebben slechts het topje van de ijsberg, genaamd Bigidagoe, gezien en daar moeten we het helaas mee doen.
Rust in vrede Danzel Silos aka Bigidagoe

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 09 om 162256

Frenna houdt de gemoederen bezig na gewaagde foto met Yolanthe

NEWS mei 09, 16:40
schermafbeelding 2024 05 09 om 001826

Yvonne Coldeweijer hoopt gigantische financiële klapper te slaan met de verkoop van haar appartement in Amsterdam

NEWS mei 09, 15:24
schermafbeelding 2024 05 08 om 233055

Beveiliging Drake overmeestert indringer bij woning in Toronto

NEWS mei 08, 23:50
shutterstock 2448176365

Borussia Dortmund kan gigantisch bedrag verdienen als ze de Champions League finale verliezen van Real Madrid

NEWS mei 09, 19:40
schermafbeelding 2024 05 09 om 164705

Jake Paul onthult opmerkelijk plan voor zijn gevecht met Mike Tyson: "Ik ben gewoon zoveel mogelijk gaan eten"

NEWS mei 09, 17:13