Borussia Dortmund kan gigantisch bedrag verdienen als ze de Champions League finale verliezen van Real Madrid

mei 09 , 19:40 NEWS
shutterstock 2448176365
Dat Borussia Dortmund in de finale van de Champions League staat dit jaar had niemand verwacht. De Duitse club staat door het behalen van de finale voor best een groot dilemma, die ze financieel heel veel geld kan opleveren.
Op 1 juni moet Borussia Dortmund het namelijk opnemen tegen de Spaanse landskampioen, Real Madrid. Om dat Borussia Dortmund in de finale tegen Real Madrid speelt staat de Duitse ploeg voor een unieke win-win situatie.
De Duitse krant Bild meldt dat bij de transfer van Jude Bellingham van Dortmund naar Real Madrid een hoop add-ons en bonussen gekoppeld waren, van ongeveer 32 miljoen euro. Een van de bonussen was bijvoorbeeld bij het behalen van de landstitel en één voor het kwalificeren voor de Champions League van volgend jaar, maar ook een bedrag dat betaalt zal moeten worden als Real Madrid de Champions League wint.
shutterstock 2366537305
Bellingham is ook een grote kanshebber om de Champions League Team of the Season te behalen. Als de Engels international dat lukt krijgt Dortmund sowieso al 2 miljoen euro.
Naast dat zou de Duitse club ook recht hebben op 22,5 miljoen euro als Real Madrid de Champions League wint. Dat is al meer dan de 20 miljoen euro die een club krijgt als ze de Champions League winnen. Daarboven op komt nog dat als je de Champions League verliest een bedrag van 15,5 miljoen euro kan bijschrijven. Dus hoe dan ook een win-win situatie voor Dortmund. De vraag is nu, wat is belangrijker; het geld of de prijs.
Foto: Shutterstock / Marta Fernandez Jimenez