Burgemeester Halsema wil de Wallen 'verplaatsen' naar Amsterdam Zuid of Noord

feb 16 2023, 17:16 NEWS
Schermafbeelding 2023 02 16 om 171434
Burgemeester Famke Halsema is de afgelopen jaren hard bezig met het veranderen van Amsterdam. Zo zou ze in haar nieuwe plan een erotisch centrum met prostitutieramen waar willen maken op een andere locatie dan de Wallen om zo de drukte in het gebied te verminderen.
"Met de oprichting van een erotisch centrum verminderen we de druk op de Wallen", beweert Halsema. "Tegelijk creëren we een bijzondere plek waar sekswerkers veilig, legaal en ongestoord kunnen werken en bezoekers een breed aanbod van erotiek, cultuur en entertainment kunnen verwachten."
Officieel heeft burgemeester Halsema drie voorkeurslocaties: De Groene Zoom en de Europaboulevard, beide bij de RAI en Docklandsplot op de NDSM-werf.
In het erotisch centrum zouden er ongeveer honderd werkplekken voor sekswerkers moeten komen. Daarnaast zou er 'veel ruimte voor zorg en veiligheid, horeca, entertainment, cultuur en educatie', schreef de gemeente in een persbericht.
In het najaar van 2022 werd duidelijk dat rondom de RAI veel tegenstand was tegen de plannen. Reden daarvoor is onder andere dat dichtbij de RAI het ROC zit met circa 4000 leerlingen.
Halsema gaf eerder deze maand al aan dat er met de komst van het erotisch centrum een groot aantal ramen gesloten zal worden.