Casanova veroordeeld tot 15 jaar cel als vermeende bendeleider

jun 28 2023, 14:53 NEWS
schermafbeelding 2023 06 28 om 160806
Rapper Casanova is afgelopen dinsdag 27 juni veroordeeld voor zijn vermeende misdaden als leider van de ‘Untouchable Gorilla Stone Nation’ bende. De Brooklyn-rapper zit sinds december 2020 al achter tralies en pleitte in mei 2022 schuldig aan twee aanklachten.
De Amerikaanse districtsrechter Philip M. Halpern veroordeelde Caswell Senior, Casanova, tot 15 jaar cel voor verschillende misdaden. Het zou gaan om een overval in New York op 5 augustus 2018, een schietpartij in Florida op 5 juli 2020, een samenzwering om meer dan 100 kilo aan marihuana te verhandelen en het aanstichten van een vuurgevecht in Miami. "Op een druk huisfeest in Miami heeft Casanova een pistool afgevuurd waarbij iemand ernstig gewond raakte en een slachtoffer had kunnen doden, en leidde tot een vuurgevecht." vertelt advocaat Damian Williams in een persbericht. "De veroordeling van vandaag – samen met de andere straffen die in deze zaak zijn opgelegd – toont eens te meer aan dat het leven in een bende het niet waard is en zal leiden tot vele jaren gevangenisstraf." De rapper is de 13e beklaagde in de Gorilla Stonde-zaak en vijf andere hebben schuld bekend en wachten op hun veroordeling.
Eerder deze maand schreef de Roc Nation-rapper een brief aan de rechter in de hoop op een lagere straf. In de vrij heftige brief doet Senior afstand van zijn Gorilla Stone Nation-bende en meent zelfmoordgedachten te hebben gehad toen hij in de cel zat. "Ik heb tijdens mijn muziekcarrière geleerd dat mensen zullen luisteren en dat ik mezelf niet met een bende hoef te associëren om te slagen. Ik hoef niet met een bende om te gaan, ook al slaag ik er niet in", schreef hij. Casanova praat daarna over een moeilijke tijd toen hij in de cel zat: "Toen ik hier was, verloor ik mijn vader aan kanker. Terwijl ik die sterke façade opzette, wilde ik er alleen maar een einde aan maken. Overleven op Rikers Island en in de gevangenissen in de staat was niet gemakkelijk met bendespanningen en geweld op zijn hoogtepunt." Tenslotte lijkt hij in de geschreven brief alsnog een groot deel te ontkennen, aangezien hij meent dat hij niet betrokken was bij 'dagelijkse activiteiten' en niet de baas was. De brief heeft waarschijnlijk zijn werk goed gedaan omdat Casanova eerst een celstraf tot wel 60 jaar riskeerde.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 2146302683

Jaar na Gelredome debacle cancelt Burna Boy zijn show in de Johan Cruijff Arena

NEWS mei 02, 15:44
fifa 64a5892938d90

Populaire game EA FC 24 is vanaf 7 mei gratis te downloaden

GAMES mei 02, 10:28
schermafbeelding 2023 02 09 om 135833

Nooit eerder vertoonde beelden van een woedende XXXTENTACION in verhoorkamer duiken op

NEWS mei 02, 11:13