Daley Blind haalt uit naar Schreuder, Huntelaar en Ajax in vernietigend interview

jan 19 2023, 00:15 NEWS
Schermafbeelding 2023 01 19 om 001416
De soap van Daley Blind, Ajax en Alfred Schreuder krijgt vandaag weer een nieuw hoofdstuk. De voetballer van Bayern München sprak vandaag met Het Parool en vertelt zijn kant van het verhaal.
Afgelopen dagen verschenen er interviews van Huntelaar, Schreuder en Tadic, maar Blind schetst een heel ander verhaal. Huntelaar vertelde in zijn interview dat voor Blind de druppel was dat Schreuder andere keuzes maakte in aanloop naar het WK. "Hij moet niet voor mij praten. Dat was niet de druppel voor mij. De druppel was: van eerste keus op een positie degraderen naar vierde keus. En dat de trainer me sowieso totaal negeerde na een aanvaring in de rust tegen RKC. Huntelaar zet mij zo op tegen supporters. Ik heb hem dat ook meteen geappt. Zoals ik het ook typisch vind dat Ajax als eerste naar buiten treedt, terwijl er een wederzijdse boeteclausule is opgenomen in de ontbindingsovereenkomst: ik zou niks over Ajax zeggen, zij niks over mij. Die bepaling wilde de club, hè..."
Er is vaak gezegd dat er iets gebeurd zou zijn in de rust van de wedstrijd tegen RKC. Blind vertelt dat het slecht ging en dat Schreuder in de rust aan de spelers vroeg wat hun voorkeur was en wat ze wilde doen qua druk zetten. Blind was het er niet mee eens en zei hardop dat de trainer dat moet bepalen. "Er was emotie en zijn (Schreuder) reactie was al even fel: ‘You shut up! Shut your mouth and sit down!’”
Hij vroeg later aan medespelers, medewerkers en uiteindelijk de trainer zelf of hij te ver was gegaan. Iedereen was het ermee eens dat het niet het geval was, maar Schreuder liet wel weten dat hij een statement moest maken na het incident.
Volgens Blind was het duidelijk dat het daarna persoonlijk werd. Zo was hij de enige Ajax speler die niets hoorde van de trainer na de wedstrijden van het Nederlands Elftal. "En toen ik op 27 december afscheid kwam nemen op de Toekomst, heb ik niet alleen de spelers maar ook stafleden de hand geschud. Reiziger, Witschge, noem ze maar op. Alleen Schreuder heb ik niet gezien, terwijl hij wist dat ik er was. Het tijdstip dat ik mocht komen was namelijk met Ajax afgestemd.”
Blind kreeg te horen dat hij transfervrij weg mocht, maar dat hij niet meer mocht komen trainen. "Als zij dan zeggen: nee, het is voor ons geen optie dat je je nog meldt bij de training en wij daarop vragen: maar wat is dán jullie oplossing? Ze wisten het gewoon niet."
Blind vindt het verschrikkelijk hoe het gelopen is. Hij had plannen om zijn carrière af te sluiten bij Ajax en had zelfs al gesprekken gehad over een trainerstraject na zijn actieve loopbaan. Dat valt nu allemaal in het water: “Ik heb heel lang gedacht dat ik bij Ajax mijn carrière zou afsluiten,” zegt hij. “En daarna dacht ik: als ik toch eerder ga, dan komende zomer, als mijn contract afloopt. Met hopelijk nog een titel en een afscheid door de voordeur. Onderweg denk je: is het nou écht zo dat ik mijn laatste wedstrijd voor Ajax al heb gespeeld? Je denkt: maar Lowen moet toch eigenlijk nog een keer mee dat veld op? Aan mijn hand. Of op mijn schouders. Zoals ik zelf die zoon was die in de jaren negentig met zijn vader langs de tribunes ging toen híj als voetballer bij Ajax afsloot in de Arena.”
Lees het volledige interview via Het Parool.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 16 om 223959

Voorselectie Nederlands Elftal zorgt voor woedende reacties: "Schandalig gedragen en niks gepresteerd"

NEWS mei 16, 21:31
schermafbeelding 2024 05 17 om 120927

Publiek valt stil nadat Mike Tyson bizarre opmerking maakt over 16-jarige Jake Paul

NEWS mei 17, 11:21
schermafbeelding 2024 03 16 om 061135

Quincy Promes na twee maanden vrijgelaten in Dubai

NEWS mei 17, 9:23
foto 17 05 2024 om 1250

Rockstar komt met teleurstellende release update voor GTA 6

NEWS mei 17, 13:04
joost popprijs sieseveenstra esns23 00947

Joost Klein reageert voor het eerst op diskwalificatie en ontkent strafbare feiten

NEWS mei 17, 14:19