Dani Alves mag hoger beroep in vrijheid afwachten, maar dat gaat hem flink wat kosten

mrt 20 , 14:06 NEWS
shutterstock 1502055116
Oud-Barcelona speler Dani Alves zit momenteel vast in een Spaanse gevangenis, omdat hij is veroordeeld voor de verkrachting van een vrouw in een nachtclub in Spanje. De Braziliaan is in hoger beroep gegaan en heeft gevraagd of hij het hoger beroep in vrijheid mag afwachten.
Alves zat in aanloop naar het vonnis al ruim een jaar in voorarrest en de rechter heeft dan ook bepaald dat hij onder voorwaarden vrij kan komen. De eerste voorwaarde is een borg van 1 miljoen euro, die hij moet betalen.
Daarnaast moet hij allebei zijn paspoorten inleveren zodat hij niet kan vluchten naar het buitenland. Daar bovenop moet hij zich elke week melden bij de rechtbank en mag hij niet in de buurt van het slachtoffer komen.
Alves werd in februari veroordeeld tot een celstraf van 4,5 jaar en het betalen van een schadevergoeding van 150.000 euro aan zijn slachtoffer. Hij zou zijn slachtoffer verkracht hebben op de wc van een club in Barcelona tijdens een avondje stappen. In eerste instantie ontkende hij dat hij haar ooit gezien had en later verklaarde hij dat de seks met instemming was. De rechtbank ging hier echter niet in mee na DNA-bewijs en videobeelden.