‘De Wielen van de Bus’ door Josylvio en ‘Hoofd, Schouders, Knie & Teen’ door Big2: Top Notch richt zich op peuters met nieuw platform

apr 15 , 14:03 NEWS
schermafbeelding 2024 04 15 om 153121
Top Notch gaat een nieuw platform lanceren dat bedoeld is voor peuters: Lil Ones. Dat maakt het Nederlandse platenlabel vandaag bekend. Vanaf 15 mei zijn de eerste items beschikbaar op Youtube en Spotify, speciaal voor kinderen van één tot vier jaar.
Er zit volgens Top Notch te weinig beweging in de kindermuziek van Nederland. De culturele diversiteit wordt in Nederland steeds breder, terwijl de kinderliedjes hetzelfde blijven. Met Lil Ones wilt het label jonge kinderen kennis laten maken met verschillende muziekstijlen en talen om te laten zien hoe mooi diversiteit is.
De eerste serie van Lil Ones, 'de flat', bestaat uit vijf afleveringen. Elke aflevering bevat een een kinderliedje. Deze nummers zijn gedaan door verschillende artiesten, zoals Kenny B, Josylvio, Big2 en Bente. Zo horen we binnenkort Josylvio op 'De wielen van de bus' en Bente op een remake van 'Poesje Mauw.' Daarnaast gaat producer Jimmy Huru de kinderen leren hoe ze een beat kunnen maken, zodat ze hun muzikale kennis kunnen vergroten. De aflevering eindigt met een taallesje waarin de kids woorden leren van verschillende talen, zoals Engels, Turks en Sranantongo/Surinaams.
We kunnen het komende jaar naast de serie 'de flat' meerdere uploads verwachten op het platform Lil Ones. Daaraan zullen meerdere artiesten en presentatoren meewerken.