Depay reageert op advies van Koeman om afstand te nemen van Promes: “De Quincy zoals jullie hem schetsen, ken ik niet”

mrt 19 , 12:46 NEWS
schermafbeelding 2024 03 19 om 125810
Het Nederlands Elftal bereidt zich voor op de interlands tegen Schotland (vrijdag) en Duitsland (dinsdag) en tijdens de eerste persconferentie gisteren ging het meteen over de band tussen Memphis Depay en zijn vriend Quincy Promes.
Desgevraagd zei Ronald Koeman dat Depay beter niet zijn steun voor Promes kan uitspreken, omdat dat hem veel commentaar zou besparen. "Ik denk dat je het jezelf makkelijker kunt maken," zei de bondscoach.
Vandaag reageert Memphis zelf op de uitspraken van Koeman. "Natuurlijk respecteer ik wat hij zegt. Ieder advies is welkom, zeker van mensen met wie ik samenwerk," zegt Memphis naast het trainingsveld als hem gevraagd wordt naar de uitspraken van Koeman. De twee zullen nog in gesprek gaan, maar daar is nog geen tijd voor geweest. "Mijn band met deze trainer is hartstikke goed. Uiteraard respecteer ik zijn mening. Met Nigel de Jong (directeur van de KNVB, red.) heb ik het er wel over gehad, ja, maar dat blijft iets tussen hem en mij."
Depay gaat niet in op de veroordelingen van Promes, maar hij benadrukt dat hij zijn vrienden nooit zal laten vallen. "Dat wil niet zeggen dat ik het eens ben met alles wat ze doen, maar ik laat ze niet vallen. Wij voetballers maken veel content, ik zeker, ik plaats van alles op mijn socials. Over voetbal, maar ook over de dingen die ik meemaak. Mijn posts over Quincy waren niet bedoeld om te provoceren, we waren gewoon op vakantie in Dubai, samen met allerlei andere vrienden. Paul Pogba stond ook op de foto. We hadden gewoon een goede tijd samen. Meer wilde ik er niet mee zeggen," zegt hij over de posts met Quincy Promes.
Memphis gaat nog wat verder en haalt aan dat hij vaker te maken heeft gehad met veroordelingen en strafzaken van mensen om hem heen. "Mensen moeten zich ook realiseren dat ik uit een ander milieu kom. Geen gemakkelijk milieu. Mijn broer heeft ook tien jaar vastgezeten, dat kun je in mijn boek lezen, maar daar heb ik haast nooit een vraag over gehad. Over Quincy wel. Benjamin Mendy en Dani Alves zaten ook verwikkeld in een case, in een strafzaak, maar dat wil niet zeggen dat ik niet met ze omga. De Quincy zoals jullie hem schetsen, ken ik niet op die manier. Dat wil niet zeggen dat ik dingen goed praat, of alles zomaar steun wat mijn vrienden doen. Maar ik laat ze niet vallen. Zo ben ik gewoon niet."

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

shutterstock 1521550598

Ajax moet ‘leven beteren’ dreigt hoofdsponsor Ziggo: “Zou best kunnen zijn dat wij er niet zoveel trek meer in hebben”

SPORTS apr 15, 10:38
schermafbeelding 2024 04 15 om 164634

Rico Verhoeven heeft Glory uitgespeeld en denkt dat hij Anthony Joshua aankan: “Hoe cool zou dat zijn”

NEWS apr 15, 17:36
schermafbeelding 2024 04 15 om 143055

Opnieuw is er een referencetrack voor Drake opgedoken, dit keer van Lil Yachty

NEWS apr 15, 14:07
schermafbeelding 2024 04 15 om 175021

Spaanse rapper Morad voor zes maanden de cel in

NEWS apr 15, 17:44