Dit is de reden waarom er nooit een Grand Theft Auto film is gemaakt

jun 27 , 16:31 NEWS
schermafbeelding 2024 06 27 om 161740
Mede-oprichter en voormalig baas van Rockstar, Dan Houser, heeft in een interview met The Ankler onthult dat er ooit plannen waren om de game Grand Theft Auto om te toveren in een bioscoopfilm. Ondanks het voor veel mensen een logische stap leek, was het volgens hem geen financieel slimme move.
Houser legt uit dat er meerdere gesprekken gevoerd zijn om Rockstar games naar het grote scherm te brengen. Iedere keer als hij aan een filmstudio vroeg, "Why would we do this?" kwam hetzelfde antwoord dat het mooie kans is om een live-action film te maken. Daar had hij dan steeds het volgende antwoord op.
"No, what you've described is you making a movie and us having no control and taking a huge risk that we're going to end up paying for with something that belongs to us," legt Houser uit. "They thought we'd be blinded by the lights, and that just wasn't the case. We had what we considered to be multi-billion-dollar IP, and the economics never made sense. The risk never made sense. In those days, the perception was that games made poor-quality movies."

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Uit Houser’s woorden is op te maken dat als er ooit in de toekomst gedacht wordt om toch een GTA film te maken dit dan bijna volledig gefinancierd moet worden vanuit Rockstar en Take-Two, zodat de bedrijven achter de succesvolle game de reputatie van de game en merk kunnen bewaken.

HET LAATSTE NIEUWS

yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39
schermafbeelding 2024 07 17 om 130609

De man achter A Jewellers vertelt het verhaal van de 'million dollar chain' van Burna Boy

NEWS jul 17, 12:49