Dit zijn de artiesten die dit jaar kans maken op een prestigieuze Edison award

feb 09 2023, 10:57 NEWS
Schermafbeelding 2023 02 09 om 105603
Vandaag zijn de nominaties bekend gemaakt voor de oudste en meest prestigieuze muziekprijs in Nederland, de Edisons. De bronzen beelden worden op 6 maart uitgereikt in het AFAS Theater in Leusden. De prijs wordt uitgereikt in de categorieën pop, rock, hiphop, dance, alternative, nieuwkomer, Hollands, Nederlandstalig, videoclip en de belangrijkste voor song en album.
In de categorie hiphop nemen Broederliefde, KA en sor het tegen elkaar op: "In 2022 bewees Broederliefde met de hit ’Stunten’ en het album Strandje Aan De Maas dat ze nog steeds één van belangrijkste hiphopgroepen in de Nederlandse muziek zijn. KA heeft zijn wereld op zijn tweede album nog meer diepgang gegeven waarmee hij zijn eigen plek in de Nederlandse muziek opeist. sor heeft op zijn unieke manier twee werelden samengebracht en gebruikt dit nieuwe canvas om zijn zeer persoonlijke verhaal te vertellen en daarmee één van de beste albums van het jaar te maken." zegt de organisatie daarover.
sor maakt ook kans op de belangrijkste prijs, de Edison voor album van het jaar. Daarin krijgt hij concurrentie van FLEMMING en S10, die met haar album Ik Besta Voor Altijd Zolang Jij Aan Mij Denkt de meeste nominaties verdiende. Typhoon maakt kans op de Edison voor beste videoclip met zijn video Alleen in de Pauze, geregisseerd door Shay Latukolan. Zijn tegenstanders zijn S10 met Zonder Gezicht (Cas Mulder & Simon Becks) en Maan & Goldband met Stiekem (Veras Fawaz). In de categorie nieuwkomer strijden Zoë Tauran, Claude en Goldband tegen elkaar om het felbegeerde beeldje.