Dit zijn de genomineerden voor de Edison Pop 2021

feb 16 2021, 12:58 NEWS
Schermafbeelding 2021 02 16 om 124901
Het is weer bijna tijd voor de uitreiking van één van de meest prestigieuze muziekprijzen in Nederland, namelijk de Edison Pop. Vorig jaar was Josylvio de grote winnaar met zijn album 'Gimma' in de categorie 'Hiphop'. Vandaag zijn alle nominaties bekend gemaakt voor de 61ste editie van Edison Pop in de categorie hiphop, beste videoclip, beste nieuwkomer, album en beste Song.
In de categorie ‘Hiphop’ zijn Kevin, Lijpe en Boef genomineerd met hun albums ‘Animal Stories’, ‘Dagboek’ en 'Allemaal Een Droom'. Akwasi maakt kans op de muziekprijs voor de categorie beste video met het nummer Extase. De overige genomineerden in de categorie zijn André Hazes en Merol.
Verder zijn de genomineerden in de categorie 'beste nieuwkomer' Bilal Wahib, Yssi SB en Nana Adjoa. In de categorie 'Album' is de slowflow rapper Kevin wederom genomineerd voor zijn 'Animal Stories' album. Hij neemt het in de categorie ‘Album’ op tegen Typhoon en Eefje de Visser, die genomineerd zijn voor hun albums ‘Lichthuis’ en 'Bitterzoet'. In de categorie 'Best Song' neemt nieuwkomer Bilal Wahib het met zijn hit-song 'Tigers' op tegen DI-RECT en Racoon.