Doek valt voor Vitesse: KNVB trekt proflicentie in

jun 25 , 10:38 NEWS
shutterstock 234060859 65c25a466356f
Vitesse verliest per 9 juli zijn proflicentie, zo heeft de licentiecommissie van de KNVB bekendgemaakt. De Arnhemse club kon geen sluitende begroting voor het komende seizoen indienen, heeft geen bankrekening en mist een controlerend accountant. Hierdoor voldoet Vitesse niet aan de vereisten voor betaald voetbal.
De club verkeert al maanden in financieel zwaar weer en kreeg meerdere keren uitstel van de KNVB. Ondanks de pogingen om de financiële problemen op te lossen, werd de proflicentie nu toch ingetrokken. De club gaat in beroep tegen de beslissing. Algemeen directeur ad-interim Edwin Reijntjes heeft aangegeven vertrouwen te hebben in een positieve uitkomst: "Het lag in de lijn der verwachting dat een dergelijk besluit zou worden genomen. Wij geven niet op in het belang van de club."
Vitesse kampt met een totale schuld van 19 miljoen euro, waarvan 14,3 miljoen euro verschuldigd is aan de Amerikaanse investeerder Coley Parry. Parry's rol als grootste schuldeiser heeft maandenlang de redding van de club bemoeilijkt. Nu is er echter een doorbraak bereikt: de Nederlandse investeerder Guus Franke, eigenaar van het Zwitserse bedrijf Axiom Partners, heeft de schuld bij Parry afgekocht. De exacte financiële details van de deal zijn niet bekend, maar volgens bronnen krijgt Parry al zijn geld terug.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Franke, een Vitesse-supporter die in Zwitserland woont, heeft aangegeven bereid te zijn om ook het miljoenentekort in de begroting voor het komende seizoen op te lossen. Franke's betrokkenheid biedt een sprankje hoop voor de club, die nu de benodigde documentatie zal aanleveren bij de licentiecommissie in de hoop dat het beroep succesvol zal zijn. "Met Guus Franke hebben we een fantastische Gelderse ondernemer gevonden, met sympathie voor de club, die het verleden voor ons wil oplossen," aldus Reijntjes.
De beroepsprocedure biedt Vitesse nog een laatste kans om de licentie te behouden. De commissie van beroep zal zich buigen over de nieuwe situatie en de aangeleverde documenten. Mocht de KNVB akkoord gaan met de plannen en de financiering van Franke, dan kan Vitesse mogelijk toch nog betaald voetbal blijven spelen in het seizoen 2024/2025.
De komende weken zijn cruciaal voor de toekomst van de club. Het beroep moet duidelijk maken of de plannen met Franke sterk genoeg zijn om de licentiecommissie te overtuigen. Als de uitkomst van het beroep negatief is, kan Vitesse eventueel nog naar de rechter stappen. De KNVB wil echter snel duidelijkheid over de situatie in verband met de start van het nieuwe voetbalseizoen.
Nieuwe trainer John van den Brom zat gisteren aan tafel bij Studio Fußball, waar hij vertelde dat de voorbereiding hoe dan ook aanstaande zondag begint.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
mocro maffia taxi videoland

Veelbelovende trailer Mocro Maffia laat zien hoe Taxi gekidnapt in de Sahara van Marokko belandt

NEWS jul 16, 12:00
schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
schermafbeelding 2024 07 16 om 125035

Argentinië onder vuur voor het zingen van racistische liederen na winst Copa America

NEWS jul 16, 13:00