Doek valt voor Vitesse na zware straf van de KNVB

apr 19 , 17:02 NEWS
shutterstock 234060859
Vitesse is officieel gedegradeerd uit de Eredivisie. Met nog vier wedstrijden te gaan stond de club uit Arnhem al stijf onderaan, maar ze konden theoretisch gezien de nacompetitie nog halen. Vandaag hebben ze echter een een straf opgelegd gekregen van de KNVB waardoor het nu over is.
De club heeft maar liefst 18 punten in mindering gekregen. Ze hadden slechts 17 punten dus dan komen ze in het negatieve. De straf is opgelegd voor het "meermalen niet voldoen aan de eisen uit het licentiereglement, gedurende een langere periode."
De problemen voor Vitesse stapelen zich al een tijdje op. Zo was het tot voor kort niet eens duidelijk of ze aan het einde van het seizoen nog zouden bestaan. De degradatie is nu een feit, maar ze behouden voorlopig hun licentie.

De onafhankelijke licentiecommissie van de KNVB heeft Vitesse een sanctie opgelegd van 18 wedstrijdpunten in mindering. De Arnhemse club krijgt deze straf vanwege het meermalen niet voldoen aan de eisen uit het licentiereglement, gedurende een langere periode.…

245
Reply