Drake schakelt spreekbuis Akademiks weer in en claimt dat hij al tien jaar uitkijkt naar battle met Kendrick Lamar

apr 25 , 10:14 NEWS
schermafbeelding 2024 03 04 om 150027 65e5d44889c18
De beef tussen Drake en Kendrick Lamar heeft al jaren in de lucht gehangen. De rappers waren beide erg bepalend in het afgelopen Hiphop-decennium en stonden zelfs op elkaars album. Maar toen Kendrick in 2013 Drake bij zijn naam noemde in zijn verse op 'Control,' veranderde alles. Sindsdien dissen beide rappers elkaar en met alle shots en disstracks van de afgelopen tijd lijkt het kookpunt nu echt bereikt. Drake is hier volgens DJ Akademiks heel enthousiast over en zou hier al jaren op hebben gewacht.
De laatste tijd is DJ Akademiks uitgegroeid tot hét communicatiekanaal van Drake. Op zijn live streams deelt hij het laatste nieuws rondom de beef en houdt hij fans up-to-date met tekstberichten die hij heeft gekregen van Drizzy. Zo deed hij dit ook in de laatste aflevering van zijn podcast 'Off the record.' Wel heeft Akademiks duidelijk gemaakt dat hij niet elk gesprek tussen Drake en hem deelt, maar dat de fans het volgende moesten weten: Drake kijkt al 10 jaar uit naar deze rap-battle en hoopt dat Kendrick deze uitdaging volledig aangaat.
DJ Akademiks vertelt over Drake zijn frustratie met Kendrick en doelt daarmee op het gedrag van Kendrick om na een 'aanvallende verse' zich volledig terug te trekken. "Like he specifically told me, vertelr Akademiks. 'I've watched this guy do the same bait and switch every time. He drops like a verse that people are hyped up about. I'm always ready to engage, always ready to defend myself, and then (Lamar) goes ghost and nothing happens." DJ Akademiks refereert daarna naar het feit dat Kendrick sinds zijn verse op 'Like That' niks meer van zich heeft laten horen. Hij vult aan dat Drake niet wilt dat iedereen wéér naar zijn schulpt trekt: "You can tell Drake wants the showdown to happen now."
Fans vinden dat er nog geen officiële winnaar kan worden uitgeroepen totdat Kendrick besluit om met een reactie te komen op Drake's 'Push Ups.' Als die er überhaupt gaat komen.
Bekijk het fragment uit de podcast hieronder.