Duitse politici woedend dat nationaal elftal adidas inruilt voor Nike: "Commercie vernietigt een stukje 'thuis'"

mrt 22 , 13:48 NEWS
schermafbeelding 2024 03 22 om 135904
De Duitse voetbalbond neemt na ruim 70 jaar afscheid van adidas als sponsor. Over drie jaar wordt het Duitse merk ingeruild voor Nike en dat zit Duitse politici niet lekker.
"Ik kan me het Duitse shirt zonder de drie strepen nauwelijks voorstellen", zegt Minister van Economische Zaken Robert Habeck in een verklaring. "Voor mij hebben adidas en zwart-rood-goud altijd bij elkaar gehoord."
Habeck gaat nog een stapje verder en zegt dat hij gehoopt had op meer patriottisme van de Duitse bond, DFB. Hij noemt adidas als sponsor "een stukje Duitse identiteit". 
Minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach bemoeit zich ook met de beslissing en spreekt van een foute beslissing. "Een Amerikaans bedrijf in plaats daarvan? Ik denk dat het een verkeerde beslissing is als de commercie een traditie en een stukje thuis vernietigt..." zegt hij op X.
De bond zegt dat het aanbod van Nike een stuk beter was dan van andere merken, waaronder adidas. Volgens Handelblatt is de deal 100 miljoen waard en dat zou twee keer zoveel zijn als de huidige adidas deal, die in 2026 afloopt.