Eljero Elia onthult dat hij door Expeditie Robinson is afgewezen vanwege vermeende mishandeling

mrt 08 2023, 22:40 NEWS
schermafbeelding 2023 03 08 om 225529
Vorige maand maakte Eljero Elia officieel bekend dat hij stopt als profvoetballer. De rappe buitenspeler scheurde in dienst van ADO Den Haag in januari van 2022 zijn enkelband af. Na een lange revalidatie weg maakt Eljero in februari van dit jaar bekend te stoppen.
In een interview met het Algemeen Dagblad vertelt Eljero Elia dat hij een nieuwe weg is ingeslagen. Zo is hij nu druk met het maken van dance muziek en heeft hij het rappen achter zich gelaten. Over zijn platenlabel The Culture Entertainment vertelt hij, "Ik deed voor sommige jongens alles, steunde ze financieel. Maar eenmaal doorgebroken behandelden ze me als een stuk stront. Of ze stopten met hard werken, terwijl ik ze betaalde. Ik kijk het nu veel langer aan voor ik talenten binnenhaal. Het kwam tijdens mijn voetballoopbaan al zo vaak voor dat mensen met me wilden chillen, puur hopend dat we uit zouden gaan en ik zou betalen. Profiteurs, ja. Ik was Robin Hood die maar voor iedereen betaalde. Dat ben ik niet meer."
Ook vertelt hij over dat hij werd benaderd voor het TV-programma Expeditie Robinson. Helaas voor Elia ging dit op het laatste moment toch niet door. "Meedoen was een droom voor me, maar ze hebben wat gegoogeld en gelezen dat ik in het verleden iemand zou hebben mishandeld. Ik heb het niet gedaan en ben er nooit voor veroordeeld. Maar oké, succes met je programma dan."
Vroeger zou Eljero Elia anders hebben gereageerd legt hij uit. "Ik werd dan zo boos. Bijvoorbeeld toen er een transfer van HSV naar Bayern München werd tegengehouden, terwijl de club had toegezegd mee te werken. Het klopte gewoon niet. En er zijn tijdens mijn voetbalcarrière nog meer dingen gebeurd die onterecht waren."
"Ik bleef altijd maar vechten en doorgaan om mijn stem en mijn gelijk te laten horen, schoot in de verdedigingsmodus. Maar nu laat ik de dingen waarop ik geen invloed heb los. Vind ik het eerlijk dat Expeditie Robinson me hierom weigert? Nee. Maar ik kan het naast me neerleggen, ben rustiger. Daarin ben ik gegroeid als mens. Hoe hard ik ook schreeuw, ik kan het toch niet veranderen, dat besef daalde de laatste jaren in het voetbal wel in."