Eminem en Lebron James presenteren trailer van How Music Got Free docu over piraterij in de muziek

mei 22 , 11:48 NEWS
schermafbeelding 2024 05 22 om 114405
Eminem en Lebron James hebben de handen ineen geslagen met Maverick Carter, Paul Rosenberg en Steve Stoute voor een nieuwe documentaire genaamd How Music Got Free. 
De docu duikt in een misdrijf die we bijna allemaal begaan hebben, namelijk het illegaal downloaden van muziek. How Music Got Free beschrijft het fascinerende verhaal van de door technologie gedreven ontwrichting die de muziekwereld veranderde in de late jaren 90 en vroege jaren 2000.
File-sharing technologie, gecombineerd met de onverzadigbare vraag naar nieuwe muziek, creëerde zowel de middelen als de motivatie voor miljoenen jonge mensen om deel te nemen aan regelrechte diefstal.
Van New York City, tot Los Angeles, tot het kleine fabrieksstadje Shelby, North Carolina, de tweedelige serie belicht het eigenzinnige brein van de tot dan toe onbekende "piraten", het drama van de FBI-onderzoeken en -veroordelingen, en de verhalen van de grootste artiesten en executives in de muziekindustrie. Een verhaal van sluwheid, illegaliteit, beroemdheid en innovatie, dit zijn de gebeurtenissen die de muziekindustrie voor altijd veranderden. Verteld door Method Man, bevat de serie interviews met Eminem, 50 Cent, Timbaland, Jimmy Iovine, Rocsi Diaz, Rhymefest, Steve Stoute en meer. De docu komt op 11 juni uit.