Esko wil taboes doorbreken op nieuw album met bijdrages van o.a. Josylvio, JoeyAK, D-Double en Jonna Fraser

jun 28 , 10:37 NEWS
schermafbeelding 2024 06 28 om 114939
Esko is terug met nieuwe muziek en liet vannacht zijn album ‘Taboe’ los op de streaming diensten. Met zijn vorige album ‘Feniks’ bewees hij niet alleen een succesvolle producer te zijn, maar ook een rapper met erg veel capaciteit. Drie jaar later dropt hij zijn tweede album als rapper en werkt samen met onder andere Josylvio, Jonna Fraser, D-Double en JoeyAK
Op de veertien tracks waaruit het album bestaat laat Esko een hele persoonlijke kant van hem zien. “Ik heb nog nooit zoveel tijd en energie gestoken in een album als deze, ik heb zeker 3 keer de hele tracklist omgegooid om het een geheel te laten worden,” schrijft hij bij de aankondiging op Instagram. Zoals de titel voorspelt wilt Esko de taboe’s die hij in zijn leven doormaakt verbreken. Hij is van mening dat veel ‘mannen’ hun emoties en gevoelens te erg verbloemen. “Het is een taboe om als man zijnde open over je gevoelens te praten en ik denk dat ik dat als artiest daar nu een beetje bekend om sta, dat is eigenlijk mijn trademark, bodemrap,” aldus Esko.
Hiermee doelt de rapper op de periode die hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Rond 2018 was Esko één van de grootste producers in Nederland met tientallen gouden en platina producties en produceerde aan de lopende band megahits zoals ‘Hey Meisje’ en ‘Huts.’ Hij stond aan het begin van de carrière van grote artiesten zoals Josylvio, Sevn Alias en Jonna Fraser en is mede-verantwoordlijk geweest voor hun succes.

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

In deze gouden jaren was er geen ontkomen aan Esko en hoorde je op bijna elk album, bijna elke 101Barz-sessie en bijna elke hit de iconische ‘Beats By Esko’ beat tag. Als klap op de vuurpijl bracht hij in 2018 als een van de eerste Nederlandse producers een album uit. Met bijna de halve game erop behaalde hij met zijn album miljoenen streams. Alsof dat nog niet genoeg was had Esko ook zijn eigen platenlabel VanKlasse en was daarmee A&R van meerdere artiesten. Ook deed hij verschillende shows in clubs en op festivals.
Dit drukke leven van stress en weinig slaap houdt bijna niemand vol en ook voor Esko viel uiteindelijk het doek. In 2019 kreeg de rapper/producer een heftige burn-out en raakte daardoor lang uit de roulatie. Gelukkig kwam hij deze moeilijke periode door en besloot zijn carrière om te gooien. In 2021 keerde hij definitief terug en drukte zijn stempel als rapper zijnde met zijn album Feniks, wat 'wedergeboorte, hoop en transformatie' betekent. Veel beat-producties heeft Esko sindsdien niet gedaan. Hij heeft zijn talent gestoken in het ‘opleiden’ van de nieuwe generatie producers en heeft talenten Gubes en Thez getekend bij zijn label.
Met Taboe hoopt Esko dus de taboe’s rondom gevoelens en emoties bespreekbaar te maken aangezien hij weet hoe belangrijk dit kan zijn. Met veertien tracks en features van Jonna Fraser, Josylvio, D-Double, Ayden, Lijpe, JoeyAK, Bilal Wahib en Flo heeft hij zijn fans in ieder geval weer van genoeg nieuwe muziek voorzien.
Beluister het album hieronder.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 115108

'Quincy Promes laat met cryptische boodschap weer van zich horen en lijkt te hinten op terugkeer naar Spartak Moskou'

NEWS jul 16, 11:50
schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
mocro maffia taxi videoland

Veelbelovende trailer Mocro Maffia laat zien hoe Taxi gekidnapt in de Sahara van Marokko belandt

NEWS jul 16, 12:00
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
schermafbeelding 2024 07 16 om 125035

Argentinië onder vuur voor het zingen van racistische liederen na winst Copa America

NEWS jul 16, 13:00