Ex-drugsbarones uit Mexico klaagt Netflix aan: "Queen of the South is Based on My Life"

sep 06 2022, 13:41 NEWS
video 286685
Zeven jaar geleden verscheen de crime serie Narcos op Netflix. De verfilming van het verhaal van Pablo Escobar en het Cali Cartel leverde Netflix enorm veel kijkers en ook financieel succes op. Netflix verfilmde in de jaren daarna daardoor steeds meer crime series. Zo verfilmden ze Narcos: Mexico, El Chapo en Queen of the South. Met het financiële succes dat Netflix uit de series behaalde zorgde dit ook ervoor dat de familie Escobar een aandeel wilde van het succes en daarom een rechtszaak voor 1 miljard dollar tegen de productie maatschappij en Netflix aanspande. Nu jaren lijkt het er op dat er een nieuwe rechtszaak voor Netflix aan komt.
Volgens verschillende nieuws sites is Sandra Ávila Beltrán (bekend als The Queen of the Pacific) van plan om Netflix aan te klagen voor de hit serie Queen of The South. De serie kwam vorig jaar tot een einde, maar omdat Netflix de exclusieve streaming rechten heeft, wil ze een aandeel van 40% van de streaming dienst. Sandra Ávila Beltrán en haar advocaat Israel Razo hebben de documenten al geponeerd bij Mexico’s Institute of Industrial Property.
“When they used my image and my name to refer to ‘The Queen Of The South,' they sought to increase the morbid curiosity of the public and to obtain a financial benefit from it,” vertelt Sandra Ávila Beltrán in de documenten.
De 61 jaar oude ex-drugs barones werd een belangrijke pilaar in de Mexicaanse drugswereld. Ongeveer 40 jaar geleden begon ze als drugs smokkelaar en werkte ze zich omhoog. Na jaren actief te zijn geweest werd ze in 2007 gearresteerd en in 2012 uitgeleverd aan Amerika. In 2015 kwam ze vrij, maar haar beruchte naam bleef al deze jaren intact en leverde dus een uniek verhaal voor Netflix op.
De naam Queen of The South is afgeleid van het boek Queen of the Pacific, wat ook Ávila haar nickname was en de titel van een boek die over haar was geschreven in 2002.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 06 23 om 204250

Florida rapper Foolio op zijn 26ste verjaardag doodgeschoten

NEWS jun 23, 20:26
schermafbeelding 2023 05 14 om 103351

Moordenaar van Pop Smoke is na vier jaar jeugdgevangenis al op vrije voeten

NEWS jun 24, 14:12