Ex-werknemer Kanye West spant rechtszaak aan wegens discriminatie: Moslim moest bekeren om baan te behouden

apr 29 , 16:34 NEWS
schermafbeelding 2024 02 16 om 172904 65cf8d5f51ec2
Kanye West is genoemd in een nieuwe rechtszaak die is aangespannen door een ex-werknemer, zo meldt XXL. De ex-werknemer van 'Donda Academy,' Kanye's privéschool, beweert dat de rapper zwarte mannen en vrouwen uit zijn team heeft gediscrimineerd.
In de 31 pagina's dikke gerechtsdocumenten van de Los Angeles Superior Court valt te lezen dat Benjamin Deshon Provo, bewaker op de Donda Academy, slachtoffer is van discriminatie en intimidatie door Ye. Ook heeft hij 'ernstige emotionele problemen' overgehouden aan West zijn gedrag. Provo claimt dat leden van zijn managementteam hem en andere zwarte werknemers slechter zou behandelden dan de witte werknemers. "Specifically, [Ye] frequently screamed at and berated Black employees, while in contrast, he never so much as raised his tone of voice toward White staff," aldus de rechtszaak. 
Het slachtoffer beweert dat hij het mikpunt was vanwege het zijn van een Moslim op een Christelijke privéschool. Hij had zelfs van Ye en zijn team moeten bekeren naar het Christendom om zijn baan te behouden. Naast de bewaking van de school deed Provo ook de bewaking van het warenhuis waar 'Yeezy-producten' lagen opgeslagen. Hier zou hij veel te maken hebben gehad met gewelddadige paparazzi. Bovendien klaagt het slachtoffer dat Ye op onrechtvaardige wijze zijn loon verlaagde en hem minder betaalde dan witte werknemers. 
Provo eist een juryproces en een schadevergoeding die naar verluidt 35.000 dollar zou moeten bedragen.

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 05 19 om 181911

Diddy biedt in video boodschap zijn excuses aan voor de gruwelijke mishandeling van Cassie

NEWS mei 19, 18:21
schermafbeelding 2024 05 19 om 122132

Max Verstappen zet twijfelaar op z'n plek met middelvinger en verandert hem in een fan

NEWS mei 19, 11:47