Familie Nouri vangt Ihattaren op in huis: "Ik zag niet in dat de grens met criminaliteit heel dun is."

nov 09 2022, 12:09 NEWS
Schermafbeelding 2022 08 01 om 092956
Na alle problemen van de afgelopen maanden besloot Ajax dat ze de koopoptie van Ihattaren niet gingen lichten. Dit betekent dat de 20-jarige voetballer in januari terugkeert naar Juventus. Ajax had Ihattaren aangeboden om te blijven, maar dan moest hij wel aan enkele eisen voldoen. Dat was o.a. banden verbreken met bepaalde mensen, maar ook op laten nemen in een kliniek voor moeilijk opvoedbare jongvolwassenen. Dit wilde Ihattaren niet, dus besloot de Amsterdamse club dat de koek op is.
Toch zijn er mensen die hem niet laten vallen. Stadgenoot Wesley Sneijder heeft hem onder zijn hoede genomen en gaat zelfs mee naar Turijn. In een interview met Telegraaf vertelt Ihattaren dat hij nu onderdak krijgt bij de familie van Abdelhak Nouri. Hij wordt begeleid door de broer van Abdelhak, Mo Nouri. Ihattaren vertelt dat hij zich vrij en welkom voelt en alles kan bespreken wat hij thuis niet kon bespreken: "In de Marokkaanse gemeenschap kun je puur uit respect niet alles tegen je moeder, broers en zussen zeggen. Ik wilde niet elke dag huilend bij mijn moeder binnenkomen als ik weer eens in de knoop zat met mezelf. Maar bij Mo en de rest van de familie Nouri voel ik me volkomen vrij om al mijn problemen te bespreken. En als je dat doet, kun je ze oplossen."
Hij vertelt dat Mo Nouri hem op zijn huid zit en structuur brengt: "Hij zit als een pitbull achter me aan. Hij eist dat ik mijn afspraken nakom, twee keer per dag keihard train bij Veel Beter Fysio in Almere, op mijn voeding let en de banden doorsnijd met de mensen die niet het beste met me voor hebben. Op Kanaleneiland in Utrecht, waar ik ben opgegroeid, zag ik niet in dat de grens met criminaliteit heel dun is."