Fans van Bayern Munchen starten petitie om transfer van Matthijs de Ligt te voorkomen

jul 03 , 16:27 NEWS
schermafbeelding 2024 07 03 om 165655
Matthijs de Ligt lijkt op het punt te staan een overstap naar Manchester United te maken, maar de supporters van Bayern München zijn vastbesloten om hun verdediger te behouden. De geruchten over een mogelijke transfer naar de ploeg van Erik ten Hag worden steeds hardnekkiger, wat de fans van de Duitse club ertoe heeft aangezet een petitie te starten in de hoop De Ligt te overtuigen om te blijven.
De Nederlandse verdediger, die dit seizoen niet altijd een vaste waarde was onder Thomas Tuchel bij Bayern, wordt desondanks zeer gewaardeerd door de aanhang van der Rekordmeister. Zij beschouwen De Ligt als een verdediger van wereldklasse en hebben inmiddels meer dan 16.000 handtekeningen verzameld om hun steun voor hem te betuigen.
"Wij willen allemaal dat Matthijs de Ligt bij Bayern München blijft!", luidt de petitie. "Hij heeft vaak genoeg bewezen dat hij een verdediger van wereldklasse is, waarschijnlijk de beste van onze ploeg. Hij is niet voor niets verkozen tot onze beste speler van het seizoen 2022/23. Bovendien heeft hij met zijn 24 jaar een veelbelovende toekomst in het vooruitzicht."

Aanbevolen Video - Scroll om verder te lezen

Transferexpert Fabrizio Romano bracht op dinsdag het nieuws dat De Ligt 'het groene licht' heeft gegeven voor een transfer naar Old Trafford. Het enige dat nu nog rest, is dat de twee clubs het eens worden over de transfersom voor de verdediger. Bayern München zou volgens bronnen minimaal vijftig miljoen euro plus bonussen verlangen voor De Ligt, die nog drie seizoenen vastligt bij de Duitse grootmacht.
De Ligt had te kampen met blessures in de eerste helft van het seizoen 2023-24, waardoor hij zijn basisplaats tijdelijk verloor aan Dayot Upamecano en Kim Min-jae. Zodra hij weer fit was, heroverde hij zijn plek naast Eric Dier en presteerde hij uitstekend. De fans van Bayern hopen nu vurig dat de club hem niet laat gaan.
"Het verkopen van Matthijs de Ligt zou een absoluut vreselijke beslissing zijn en we zouden er zeker spijt van krijgen," waarschuwt de petitie verder. "Zijn vermogen om vloeiend Engels, Duits en Nederlands te spreken, zou hem bovendien helpen een leidende rol in de verdediging te vervullen en mogelijk een kandidaat voor het aanvoerderschap te worden in de komende jaren."
Ondertussen is De Ligt met het Nederlands elftal in Duitsland voor het EK, waar Oranje de kwartfinales heeft bereikt na een overwinning op Roemenië. Ondanks zijn aanwezigheid bij de selectie, heeft De Ligt nog geen minuut gespeeld, aangezien bondscoach Ronald Koeman de voorkeur geeft aan Stefan de Vrij naast aanvoerder Virgil van Dijk.
Of De Ligt daadwerkelijk de overstap naar Manchester United zal maken, hangt nu af van de onderhandelingen tussen de twee clubs. De supporters van Bayern München hopen echter met hun massale steun een verschil te kunnen maken en hun verdediger van wereldklasse aan boord te houden.

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 07 16 om 140147

Oud-kickbokser Alistair Overeem in opspraak na heftige uitspraken over zijn dochter

NEWS jul 16, 14:37
yamal

17-jarige Lamine Yamal viert EK winst met de onthulling van zijn vriendin

NEWS jul 16, 18:26
shutterstock 2346419275

Slecht nieuws voor Andrew Tate: Uitspraak dat Tate Roemenië mocht verlaten teruggedraaid

NEWS jul 16, 17:39