FC Twente speler Joshua Brenet gaat twee keer de fout in en wordt veroordeeld tot een maand cel

mrt 26 , 16:39 NEWS
shutterstock 2306704345
Joshua Brenet, vleugelverdediger van FC Twente, is veroordeeld tot een maand cel. De dertigjarige voetballer werd in twee weken tijd twee keer betrapt op rijden zonder rijbewijs.
Brenet raakte zijn rijbewijs in 2020 al kwijt nadat hij betrapt werd op rijden onder invloed. Hij moest een cursus volgen, maar deed dit nooit, waardoor zijn rijbewijs ongeldig werd verklaard. Afgelopen januari werd hij bij een controle in Enschede betrapt op rijden zonder rijbewijs. Nog geen twee weken later wordt hij voor de tweede keer betrapt, dit keer op de A1 bij Bathmen.
De rechter veroordeelde hem vandaag tot een maand cel. Daarbij moet hij ook een taakstraf van 20 uur volmaken. Deze krijgt hij omdat hij nog in de proeftijd zat van zijn vorige vergrijp. Hij werd een aantal jaar geleden veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin en kreeg toen de voorwaardelijke taakstraf opgelegd.
Brenet was niet bij de zitting aanwezig, maar heeft laten weten dat hij in hoger beroep gaat. Tot die uitsprak blijft hij op vrije voeten.
Foto: Shutterstock/Orange Pictures