FC Twente verscheurt contract Joshua Brenet na nieuwe veroordeling

mrt 27 , 13:34 NEWS
schermafbeelding 2024 03 27 om 134838
FC Twente-speler Joshua Brenet werd gisteren veroordeeld tot een maand cel voor het tweemaal rijden zonder rijbewijs. De club uit Enschede heeft genoeg gezien en verscheurt het contract van de vleugelverdediger.
Toen Joshua Brenet tekende bij FC Twente was hij net veroordeeld voor het mishandelen van zijn vriendin, maar het is niet bekend of de club hiervan op de hoogte was. Niet veel later werd Jody Lukoki weggestuurd na een veroordeling voor huiselijk geweld, dus het idee bestaat dat Twente niet op de hoogte was.
Inmiddels zijn we een aantal jaar verder en is Brenet opnieuw veroordeeld. Dit keer gaat het om rijden zonder rijbewijs. Hij werd twee keer binnen twee weken betrapt op het vergrijp en moet een maand de cel in. Daarnaast heeft hij een taakstraf gekregen die als voorwaardelijke straf boven zijn hoofd hing sinds de veroordeling voor mishandeling.
Brenet gaat in hoger beroep, maar FC Twente gaat de uitkomst niet afwachten. Ze hebben het contract ontbonden en de verdediger heeft dus zijn laatste wedstrijd bij Twente gespeeld.