Financiële vechtscheiding tussen Mbappé en Paris Saint-Germain: Waarom de Fransman nog 80 miljoen euro kan verwachten

mei 29 , 11:32 NEWS
shutterstock 2210891931
Dat de relatie van Mbappé met Paris Saint Germain nooit echt helemaal rozengeur en maneschijn is geweest, is bij de meeste wel bekend. Maar de Fransman is inmiddels in een financiële vechtscheiding beland met zijn (oud)werkgever. Volgens de Franse krant L'Équipe ontving de sterspeler geen salaris in april en wacht nog op een megabonus.
Het zou naar verluidt gaan om een bedrag van 80 miljoen euro. Dit bedrag bestaat uit zijn salaris van de maand april en een flinke loyaliteitsbonus. Deze bonus zou hij nog moeten ontvangen wegens het feit dat hij vorige zomer toch is gebleven bij de Parijzenaren. Mbappé in werd de transferperiode van vorige zomer in verband gebracht met een overstap naar Real Madrid, net zoals eigenlijk alle voorgaande transferperiodes. Daarvoor werd de spits uitgesloten van de selectie van PSG. Na een goed gesprek keerde de Fransman terug in de selectie als gevolg van een afgeblazen transfer naar Madrid. Hiervoor zou de Fransman een loyaliteitsbonus ontvangen. Echter heeft hij deze, net zoals zijn salaris van april, (deels) nog niet gekregen.
De reden voor de gemiste betalingen zou samenhangen met verschillende geschillen tussen team Mbappé en PSG. De president van PSG, Nasser Al-Khelaïfi probeerde de afgelopen maanden om Mbappé vast te houden aan zijn club. Maar de spits kondigde afgelopen mei aan dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen en dus op weg is naar de uitgang. Dit verslechterde zijn situatie met PSG, aangezien de Fransman nu transfervrij de deur uit gaat lopen. Hierdoor lopen de Parijzenaren honderden miljoenen mis, want de marktwaarde van de spits is volgens Transfermarkt 180 miljoen euro.
Ook zouden de gemiste betaling te maken hebben met de steeds meer voorkomende reserverol van Mbappé. Met de informatie dat de vedette van het team deze zomer gaat vetrekken, moet trainer Luis Enrique alvast naar oplossingen gaan zoeken voor het komende seizoen als de spits er niet meer is. Hierdoor begon de Fransman steeds vaker vanaf de bank en dat heeft de situatie tussen club en speler alleen maar verslechterd.
Volgens L'Équipe voereden de advocaten van beide partijen al dagen onderhandelingen. De advocaten van Mbappé stellen dat hun cliënt nog recht heeft op 80 miljoen euro. De spelers zelf richt zich momenteel op de voorbereidingen met het Franse nationale team voor het EK in Duitsland, dat vrijdag 14 juni van start gaat

AANBEVOLEN

HET LAATSTE NIEUWS

schermafbeelding 2024 06 14 om 013341

JoeyAK verbreekt stilte met emotionele boodschap voor Bigidagoe: "M'n hart bloedt"

NEWS jun 14, 2:08
schermafbeelding 2024 06 14 om 011948

Koning Willem-Alexander wist voor trip naar Atlanta niet van oude celstraf Frenna, maar neemt het alsnog voor hem op: "Hij verdient een tweede kans"

NEWS jun 14, 1:22
schermafbeelding 2024 06 14 om 111711

Openbaar Ministerie eist drie jaar cel tegen Ali B

NEWS jun 14, 11:13
schermafbeelding 2024 04 26 om 112442 662b72ecf1f9c

Ali B. reageert op strafeis van drie jaar cel: "Het is totaal niet heftig"

NEWS jun 14, 12:22
foto 14 06 2024 om 1327

Chris Brown stunt gaat mis tijdens show, zanger hangt machteloos in de touwen boven het podium

NEWS jun 14, 13:47